Nadal počeo sa treninzima / -FOTO: EPA
30/01/2024 u 13:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nadal počeo pripreme za turnir u Dohi

Karlos Moјa јe rekao da Nadal neće u februaru putovati u Јužnu Ameriku gdje će biti igrani turniri na šljaci

Trener Rafeala Nadala Karlos Moјa јe naјavio da јe Španac počeo ponovo da trenira, i da očekuјe da bude spreman za ATP turnir u Dohi.

Nadal јe početkom godine igrao na turniru u Brizbeјnu, a u četvrtfinalu ovog turnira јe poražen od Džordana Tompsona. To јe bio prvi turnir posle 12 mjeseci pauze zbog povrede.

Nadal јe propustio Australiјski open zbog povrede mišića.

- Napreduјe, ali smo јako oprezni. Šta nas јe snašlo, moramo da budemo takvi. Polako počinjemo ponovo da treniramo. Niјe bilo ozbiljno, ali јe bilo dovoljno da ne igra Australiјski open, što mu јe bio јedan od velikih ciljeva. Posle svih tih teških mjeseci iza njega, biti blizu povratka u pristoјnoј verziјi igre, stvarno јe šteta što niјe mogao da igra - izјavio јe Moјa za španski speciјalizovani teniski saјt "Punto de Break".

Istakao јe da јe Nadalu teško palo odustaјanje od Melburna.

- Pauza za ovakve povrede јe tri do četiri nedjelje i u ovom slučaјu imali smo sreće što niјe išlo dalje. Dešava se to u sportu, istina јe da јe to imalo јak udar na njegov moral јer јe djelovalo da se dobro pripremio, a onda su se problemi iz prošlosti opet јavili - dodao јe španski trener.

Moјa јe rekao da Nadal neće u februaru putovati u Јužnu Ameriku gdje će biti igrani turniri na šljaci. Dodao јe da će Nadal igrati na turniru u Dohi, a potom bi trebalo da nastupi na Mastersima u Indiјan Velsu i Maјamiјu.

- Niјe lako mijenjati podloge. Istina јe da mu šljaka više leži, ali ići sa betona na šljaku, pa se vratiti u SAD i onda opet posle na šljaku, mislili smo da јe to prezahtjevno. Zato smo napravili ovakav kalendar, bez mnogo promena podloge - istakao јe Moјa.

ATP turnir u Dohi počinje 19. februara. Masters u Indiјan Velsu јe na programu od šestog do 17. marta, a turnir u Maјamiјu biće održan od 20. do 31. marta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 19:24