Sa pres konferencije u SC Nikšić / - FOTO: RADIO TELEVIZIJA NIKšIć
03/11/2022 u 15:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najbolji bokseri regiona stižu u Nikšić

Klubovi iz šest zemalja regiona narednog vikenda dolaze u Nikšić na drugo kolo Regionalne bokserske lige

BK Nikšić će za vikend 5. i 6. novembra biti domaćin drugog kola Regionalne bokserske lige.

U Nikšić će doći oko 150 takmičara, što će biti veliki izazov kada je u potanju organizacija.

- Sistem takmičenja nalaže da domaćin turnira ugosti sve ostale ekipe. U Nikšiću će ih biti još devet, svi u najjačem sastavu. Prvog dana će nas u polufinalima predstavljati 11 boksera. U subotu će se održati 35 a u nedjelju 20 borbi - kaže Boško Drašković trener BK Nikšić, prenosi RTNK.

Organizacija ovako velike manifestacije nemoguća je bez velike podrške svih segmenata društva. Opština Nikšić imala je sluha za to i svoje resurse postavila kao osnovu logistike:

- Zadovoljstvo je što se boks vraća na velika vrata u Nikšić. Sve ovakve vrijednosti gledamo da vratimo a to je mnogo lakše sa ljudima koji su sve ovo organizovali. Vidite da i kada se oslonimo samo na talenat postižemo dobre rezultate, možete misliti kako će biti kada to još malo odmakne. Sport, a boks posebno, imaju veliku tradiciju u našem gradu, i mi ćemo pomoći da se on vrati na pravo mjesto - kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Dva dana pravog boksa dobra je prilika da se dvorana Sportskog centra poprilično ispuni:

"Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu oba dana u Sportski centar, sigurno će biti vrlo kvalitetnih borbi. Nikšić je imao velike boksere, legende poput Žižića, Šturanovića, Nikčevića i mnogih drugih, i vjerujemo da će se stvoriti uslovi da imamo novih šampiona - kazao je Ratko Drašković, direktor BK Nikšić.

Dvodnevni program u drugom kolu Regionalne bokserske lige počinje u subotu od 15 sati - drugog dana, finalni mečevi startuju u 18 časova. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:11