Priznanja uručio predsjednik Skupštine / -FOTO: RTNK
25/12/2023 u 18:08 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikola Malović sportista Nikšića u 2023.

Za karatistu Onogošta je ovo treće priznanje do sada, što ga čini jednim od najuspiješnijih sportista grada u proteklih nekoliko decenija

Karatista Onogošta Nikola Malović najbolji je sportista Nikšića u 2023. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Za Malovića je ovo treće priznanje do sada, što ga čini jednim od najuspiješnijih sportista grada u proteklih nekoliko decenija.Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković kazao je da su sportisti najbolji reprezenti jedne države.

Sekretar sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović najavio je još veća ulaganja u sport naredne godine.

Za najuspješniju sportsku organizaciju izabran je Džudo klub Akademik, a za najuspješnijeg trenera Miloš Perović iz RK Trebjesa.

image

Najbolji u nikšićkom sportu

-FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

Najperspektivniji sportista u kategoriji pionira je Milan Barović iz Akademika, a najbolja sportistkinja u istoj konkurenciji je članica Akademika Vanja Guzina.

Za najuspješnije mlade sportiste izabrani su džudisti Andrija Martinović član Akademika i Jovana Mrvaljević iz Onogošta.

Među najbolje sportiste Nikšića, osim Malovića izabrani su i fudbaler Dušan Vuković, teniser Simon Knežević, košarkaš Bogdan Bojić, atletičarka Slađana Pejović, rukometašica Maša Dubljević, džudista Nikola Gardašević, Nikola Raičević (boks), Anastasija Vukasović (skijanje), Arijana Kovačević (ples) i Aleksa Bečanović (futsal).

image

Simon Knežević

-FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolje su izabrani stonoteniser Vasilije Šućur i Aleksandar Mrvaljević (Specijalna olimpijada).

Najbolji društveno sportski radnik je Jovan Todorović, a najuspješniji pojedinac u sportskoj rekreaciji je Mirjana Jovanović iz DSR Veterani.

Za najboljeg sportskog novinara izabran je Savo Njunjić iz Vijesti.

Sekretarijat je odlučio da posthumno nagradi košarkaša Ivana Ćorovića koji je preminuo 11. avgusta ove godine u 26. godini života.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:35