Podgorica domaćin Evropskog prvenstva / -FOTO: POK CG
31/10/2023 u 11:53 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Obavljen žreb za EP A divizije u golbalu

Golbal reprezentacija Crne Gore igraće u B grupi sa Ukrajinom, Turskom, Izraelom i Velikom Britanijom

Golbal reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu A divizije u Podgorici igraće u B grupi sa Ukrajinom, Turskom, Izraelom i Velikom Britanijom, saopšteno je iz Međunarodne federacije sportova sa smetnjama vida (IBSA). Šampionat će biti odigran od 6. do 17. decembra. Rivali u A grupi biće Litvanija, Njemačka, Belgija, Grčka i Finska.

Prvi rival crnogorskih golbalista, 10. decembra u 11.30 sati biće Ukrajina. Dan kasnije sastaće se sa Izraelom (10.15), dok je za 12. decembar zakazan duel sa Turskom (15.15). Meč sa Velikom Britanijom na programu je 13. decembra (9.00).

U ženskoj konkurenciji, u A grupi, rivali će biti Turska, Francuska, Velika Britanija, Grčka i Ukrajina. B grupu činiće Izrael, Danska, Njemačka, Finska i Mađarska.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće četvrtfinale, dok će najslabije selekcije iz obje grupe izgubiti status člana A divizije.

U niži rang, nakon nokaut faze, preseliće se i osmoplasirana reprezentacija.

Četvrtfinalni dueli biće odigrani 14. decembra. Dan kasnije na programu su polufinala, dok će novi prvaci Evrope u obje konkurenciji biti poznati 16. decembra.

Crna Gora drugi put nastupa na Evropskom prvenstvu A divizije, nakon što je na debiju, novembra 2021. godine u Samsunu, bila sedmoplasirana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
POK CGGOLBAL
17. maj 2024 14:46