Grbić ”pogurao” Srbiju ka Parizu / -FOTO: FIVB
23/06/2024 u 14:49 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši Srbije na Olimpijskim igrama posle 12 godina

Pobjedom nad Kubom selekcija Poljske, koju vodi Nikola Grbić donijela Srbiji nedostižnu prednost u odnosu na Kubance na FIVB listi, koja je relevantna za plasman na olimpijski turnir

 

Odbojkaši Srbije učestvovaće na Olimpijskim igrama prvi put još od Londona 2012. godine. Danas popodne je to postalo jasno kada je u ljubljanskim "Stožicama" završena utakmica Lige nacija u kojoj je reprezentacija Poljske maksimalnim rezultatom 3:0 (25:17, 25:20, 25:20) savladala Kubu.

Selekcija koju vodi Nikola Grbić je tako Srbiji donijela nedostižnu prednost u odnosu na Kubance na FIVB listi, koja je relevantna za plasman na olimpijski turnir.

Ova pobjeda Poljaka, najbolje rangirane reprezentacije na svijetu, označava i da poslednja utakmica Srbije u Ligi nacija neće imati takmičarski značaj. Srbija se u Ljubljani u nedjelju od 20.30 sastaje sa selekcijom domaćina Slovenijom.

Treći put u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama će nastupiti i ženska i muška odbojkaška reprezentacija - prvi put u Pekingu 2008. godine, a potom i u britanskoj prestonici četiri godine kasnije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 07:34