Sa prvog mjesta na završni turnir / -FOTO: CEV
16/06/2023 u 22:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkašice lako do pobjede nad Farankama

Crnogorke sa pet pobjeda i porazom kao najbolje u grupi B završile borbu za završnicu Srebrne lige

 


Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore pobijedila je Farska Ostrva 3:0 (25:23, 25:17, 25:8) i sa prvog mjesta u grupi B ide na finalni turnir u Gracu. Crnogorske odbojkašice odličnom predstavom u SC Igalo zaključile su sjajan nastup u grupnoj fazi CEV Srebrne lige.

Nakon velikog trijumfa nad Portugalom u srijedu, cilj selektora Krunića bio je da odmori nosioce igre, pa je nakon dobrog otvaranja došlo do blage nesigurnosti u igri. Farska Ostrva su čak i vodila u nekoliko navrata, ali je u ključnim trenucima seta presudilo iskustvo Danijele Džaković a naš tim je poveo sa 25:23.

U drugom setu značajno sigurnija igra, na šta je uticao odličan servis Tijane Tvrdišić i šest vezanih poena. Faranke su uspjele da pruže koliko-toliko otpora, nedovoljno da izbjegnu ubjedljivih 25:18.

Posljednji dio igre počeo je na isti našin kao i prvi, nakon što je oduzet servis, šest vezanih servisa Tvrdišić i 7:1 na početku, prednost je prvi put išla na dvocifrenu, a maksimalna je bila na kraju seta, +17, 25:8.

Čak tri igračice dvocifrene u našem timu – Danijela Džaković, Saška Đurović i Katarina Budrak osvojile su po 10 poena, po osam su zabilježile Dijana Vuković i Teodora Rakočević. Na drugoj strani Sofia Puškus 13 poena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:20