Jana Ćetković kroz cilj prošla s patikom u ruci / - MNPI
04/06/2024 u 10:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Održan veliki kros "Jedan mijenja svijet": Jana Ćetković trijumfovala sa patikom u ruci

Za kraj školske godine i društveno-odgovornog projekta "JEDAN mijenja svijet" održan je veliki kros na Ćemovskom polju.

Ujedinivši đake IV, V i VI razreda svih osam škola prethodno obuhvaćenih inicijativom, kros je postao najljepše sjećanje gotovo 600 djece i odraslih. Posebnost krosa pamtiće učenica četvrtog razreda OŠ "Pavle Rovinski" Jana Ćetković koja je trijumfovala sa patikom u ruci.

Pored Jane među četvrtim razredima najbolje su bile  još Lara Đurašković i Una Bikić, a najbolji Luka Lješković, Sava Petrović i Ivan Gojković.

U kategoriji petog razreda predvode Milica Vukadinović, Tamara Kadić i Aleksandra Miladinović, uz svoje drugove Matiju Nedovića, Lazara Milića i Jakova Tomića.

U šestom razredu najbrže su bile Katarina Adžić, Sofija Gašević i Kristina Krgović, dok su prva tri mjesta među dječacima zauzeli Mihailo Jovanović, Nihad Niković i Nikola Božović.

- Brojka od 500 učenika osnovnih škola iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja i Tuzi pokazatelj je spremnosti da još intenzivnije promovišemo fizičku aktivnost. Hvala svim partnerima koji su omogućili realizaciju ove značajne inicijative. Neka ona bude samo početak našeg zajedničkog puta ka stvaranju zdravijeg i aktivnijeg društva - istakla je Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija.

Olimpijska mreža Crne Gore: Vjerujemo da ”JEDAN mijenja svijet”

Glavni grad pripremio je teren za kros, a zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević iskazao je zahvalnost svim organizatorima, rekavši da je Podgorica uvijek na dječijoj strani.

- Zaista je velika čast govoriti na ovom prazniku ljepote i svega onog smislenog što bi trebalo da radimo svi mi. Bio sam i sam učesnik mnogih kros trka koje su se nekada održavale kod tehničkih fakulteta, zato se nadam da će ovo postati tradicionalna manifestacija - poručio je Rakčević uz zahvalnost organizatorima.

Poruka generalnog sekretara COK-a bila je prava inspiracija pred početak trke. Igor Vušurović pozvao je okupljene mališane da ovog ljeta bodre naše predstavnike na Olimpijskim igrama.

- Djeco zapamtite, olimpijski moto je – "Brže, jače, više!", a mi želimo da se rukovodite olimpijskim vrijednostima poput solidarnosti i fer plej-a tokom vašeg odrastanja. Time ćete vi biti taj JEDAN koji će promijeniti svijet i našu zemlju Crnu Goru učiniti boljom i pametnijom. Ovoga ljeta pratićemo Olimpijske igre u Parizu, i vidjeti čemu to Francuzi mogu da nas nauče. Pozivam vas da svi kao 1 bodrimo naše sportiste!", rekao je Vušurović.

Kros je organizovan ao rezultat zajedništva Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) i kompanija One, Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice, te Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 13:48