Славље Олимпијакоса / - фото: OLYMPIACOSSFP.GR
19/05/2021 u 21:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Олимпијакосова 35. звјездица

Пирејци девету годину заредом најбољи у шампионату Грчке. У последње 23 године црвено-бијели ватерполисти само два пута нису били шампиони. Примакли се на три титуле рекордеру Етникосу

Ватерполисти Олимпиjакоса освоjили су по 35. пут у клупскоj историjи титулу шампиона Грчке, пошто су у финалноj сериjи, са 3:1 у побједама савладали Вуљагмени.

Девету титулу у низу Пирејци су овјерили серијом 6:0, којом су преокренули резултат против тима који је био лидер у лигашком дијелу такмичења.

Вуљагмени jе последњи пут првак био 2012. године, а црвено-бијели само два пута нису били шампиони у последње 23 сезоне.

Рекордер је и даље Етникос, са 38 титула.

Овај клуб је последњи трофеј освојио прије 15 година.

Резултати

Вуљагмени – Олимпиjакос 6:11

Олимпиjакос – Вуљагмени 11:9

Вуљагмени – Олимпиjакос 9:8

Олимпиjакос – Вуљагмени 12:9

Олимпијакос је на старту сезоне био у финансијској кризи, клуб је напустило осам првотимаца, тако да је постојала нада код Вуљагменија и Аполона да могу прекинути владавину екипе Теодороса Влахоса.

Ипак, нису успјели, а изгледа да је криза прошлост, пошто је управа клуба већ завршила посао око довођења Филипа Филиповића из Солнока, Андра Бушља из Младости, голмана Про Река Марка Бијача и талетна херцегновског Јадрана, Ђура Радовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 00:29