Andreas Volf / -FOTO: THW-HANDBALL
04/07/2024 u 18:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ozvaničena dva velika rukometna transfera: Volf se vratio u Kil, Cindrić pojačao Vesprem

Sjajni golman nakon pet godina vratio se iz Kielcea, dok je hrvatski reprezentativac bio želja novog trenera mađasrskog prvaka Ćavija Paskvala

Dva velika rukometna transfera ozvaničena su danas - jedan od najboljih golmana svijeta Andreas Volf nakon pet godina vratio se u Kil iz poljskog Kielcea, dok je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić potpisao dvogodišnji ugovor sa Vespremom, u koji je stigao iz Dinama iz Bukurešta.

- Zaista sam srećan zbog povratka u Kil. Poznajem grad, klub, veliki dio tima i specijalne navijače. To će mi olakšati novi početak - rekao je Volf za sajt Kila, koji naredne sezone neće igrati Ligu šampiona već će se nadmetati u Ligi Evrope. - Ovo je moja kuća i želim da se takmičim protiv najboljih timova na svijetu iz nedjelje u nedjelju. Volim pritisak koji ima Kil i najjača liga na svijetu - dodao je Volf, koji je potpisao ugovor do 2028. godine. 

image

Luka Cindrić

-FOTO: TWITTER/VESZPREM

Cindrić je krenuo stopama trenera Ćavija Paskvala koji je preuzeo kormilo Vesprema i koji insistirao na angažovanju iskusnog srednjeg beka, koji je osvojio tri titule prvaka Evrope (dva puta sa Barselonom i 2017. sa Vardarom), i koji je imao klauzulu da može da ode u slučaju zadovoljavajuće ponude.

- Sigurni smo da će Luka Cindrić biti od velike pomoći i odgovarajuće pojačanje. Sa njegovim dolaskom sastav za sezonu 2024/25 je kompletiran - izjavio je novi izvršni direktor Vesprema Čaba Barta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 18:28