Papazi i Vojvodić sa legendarnim voditeljem Ralem Simićem / -FOTO: ASCG
03/05/2024 u 11:18 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Papazi i Vojvodić oduševili u Baru

Dvadesettrogodišnji član AK Tempo je izmamio najviše aplauza jer je tri puta popravljao rekord Crne Gore u bacanju koplja - hicima 70.13m, 70,47 m i na kraju 72 metra

Na jubilarnom, 30. međunarodnom atletskom mitingu "Bar 2024" uspješan nastup imao je crnogorski reprezentativac u bacanju koplja Amir Papazi. Dvadesettrogodišnji član AK Tempo je izmamio najviše aplauza jer je tri puta popravljao rekord Crne Gore - hicima 70.13m, 70,47 m i na kraju 72 metra. I dosadašnji rekord u ovoj disciplini - 69.14m bio je u vlasništvu Papazija, a postignut je 28. avgusta 2022. godine u Baru.

Takođe, u konkurenciji juniora blistao je član AK Mornar Matija Vojvodić, koji je u disciplini 110 m prepone postavio novi juniorski rekord Crne Gore sa rezultatom 14.71 sekundi. Dosadašnji rekord držao je Darko Pešić, koji je u Baru 1. maja 2011. godine tu dionicu istrčao za 14.74 sekundi.

U Atletskom savezu Crne Gore zadovoljni su nastupom mladih crnogorskih reprezentativaca Papazija i Vojvodića u Baru, jer je crnogorska atletika sa njima dobila u budućnosti mlade takmičare pred kojima je svijetla budućnost.

-Amir i Matija su ovim svojim rezultatomi najavili da crnogorska atletika u njima dobija nove kvalitetne takmičare od kojih se u narednom periodu očekuju još značajniji rezultati. Naravno, tu je i crnogorski biser u bacanju kugle Vesna Kljajević iz mojkovačke Tare, učenica profesora Marka i Danila Ristića koja je već osvojila titulu balkanskog šampiona u bacanju kugle početom februara ove godine u Beogradu. Pored toga ispunila je i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u glavnom gradu Perua - Limi krajem avgusta ove godine, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 12:16