Detalj sa meča u meča u Bukureštu / -FOTO: EHF/ŽRK BUDUćNOST
08/09/2024 u 17:46 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Plave" pale u nastavku, ali pokazale da imaju budućnost

Rapid na startu 30. sezone EHF Lige šampiona opravdao ulogu favorita protiv Budućnosti - 32:27

Ništa od iznenađenja u Bukureštu - rukometašice Budućnosti poražene su od Rapida na startu 30. sezone EHF Lige šampiona (32:27), u meču sa dva različita poluvremena. U prvom su "plave" dobro parirale, da bi u nastavku do izražaja došao kvalitet i duža klupa Rapida koji je opravdao ulogu favorita i upisao prva dva boda na svoj konto u grupi B.

Ipak, ova Budućnost je pokazala da ima potencijal. Ova Budućnost koja je kasnila sa pripremama i odigrala samo dva kontrolna meča na turniru u Debrecinu je 35 minuta bila ravnopravan rival jednom od timova koji ima ambicije da se domognu fajnal-fora.

Odlično su izabranice Bojane Popović parirale Rapidu u prvom poluvremenu. Nisu nijednog trenutka gubile fokus, igrale su strpljivo i disciplinovano u oba pravca, ekipe su se smjenjivale u vođstvu a odlična je u napadu bila Jelena Radivojević koja je postigla pet pogodaka. Rapid je bolje otvorio meč i nakon osam minuta vodio sa 5:3, ali "plave" su imale odgovor i serijom 3-0 preokrenule na 6:5. Potom je uslijedila igra gol za gol, pa je nakon 30 minuta na semaforu bio egal (15:15), a sa tri gola u Rapidu se istakla nesuđeno pojačanje Budučnosti na poziciji desnog beka Asiatu Kujate, uz srpsku reprezentativku Anđelu Janjušević koja je realzovala svih pet sedmeraca.

U nastavku "plave" su uz odličnu rolu Ivone Pavićević držale egal u prvih pet minuta, a onda je ponestalo snage, popustila je koncetracija, u napadu je bila zaustavljena Jelena Radivojević i Rapid je uspio da se odlijepi na plus pet (23:18), a svoj tim ka trijumfu pogurala je i bivša igračica Budućnosti Milena Raičević. Bojana Popović pozvala je tajm-aut, ali Budućnost nije uspjela da se vrati u meč. Rapid je do kraja održavao razliku i radovao se prvoj pobjedi.

Janjušević sa osam pogodaka predvodila je Rapid do trijumfa, dok je Raičević postigla četiri gola.

Ivona Pavićević je sa sedam golova bila najefikasnija timu Budućnosti, Jelena Radivojević je postigla šest, a četiri Jelena Vukčević, sve iz sedmeraca.

U drugom kolu Budućnost će dočekati francuski Brest.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 02:17