Maks Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON
24/09/2023 u 09:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pobjeda Ferstapena, Red Bul osigurao titulu

Holanđanin u Japanu upisao 13. trijumf ove sezone

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, 17. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, na kojoj je njegov tim obezbijedio titulu u konkurenciji konstruktora.

Dvostruki svjetski šampion je na „Suzuki“ došao do 13. pobjede ove sezone, 11. na posljednjih 12 trka, a 48. u karijeri.

Najbliži Holanđaninu bio je Lando Noris u Meklarenu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao Oskar Pjastri, koji je tako došao do prvog podijuma u karijeri.

Takav rasplet znači i da je Red Bul postao šampion među konstruktorima drugu godinu zaredom, a šesti put u istoriji, pošto je sam Ferstapen osvojio više bodova nego dvojac Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel zajedno.

Da bi austrijski tim već na „Suzuki“ odbranio titulu bilo je potrebno da osvoji barem bod više od Mercedesa, što je i učinio jer su Hamilton i Rasel bili peti i sedmi.

Ferstapen je tako došao na korak od odbrane titule, pošto je njegova prednost u odnosu na timskog kolegu Serhija Peresa 177 bodova, a u opticaju ih je još 180.

Prvu priliku za treću titulu, imaće za petnaest dana u Kataru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 05:25