Lalošević zadovoljan organizacijom / -FOTO: ŠSCG
19/03/2023 u 21:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pobјeda Nikoline Koljević

Ministar Vasilije Lalošević nije krio zadovoljstvo organizacijom

Drugo kolo Evropskog prvenstva u šahu u konkurenciji dama, koje se održava u Petrovcu, donijelo je sadržajnu borbu. Epilog drugog kola je da je devetnaest od 138 igračica ima maksimalan učinak.

Prvi potez u drugom kolu na partiji na prvom stolu između ruske šahistkinje Evgenije Ovod i predstavnice Azerbejdžana Gunaj Mamadžade, povukao je ministar sporta u Vladi Crne Gore, Vasilije Lalošević. Ministar Lalošević nije krio zadovoljstvo organizacijom.

- Šahovski savez Crne Gore je još jednom pokazao svoje gostoprimstvo i sjajnom organizacijom stavio Crnu Goru u fokus šahovske javnosti Evrope i svijeta. Nadam se da će naše šahistkinje pružiti dobre igre i da ćemo se na kraju radovati i njihovim rezultatima - istakao je Lalošević.

Naše šahistkinje u drugom kolu su uspjele da donesu i prvu pobjedu. Reprezentativka i trostruka šampionka Crne Gore, Nikolina Koljević, savladala je Basari Sanem Gul iz Turske.

Stabilnom igrom, Nikolina je iskoristila stečenu prednost i došla do vrijednog poena. Tara Ivanović se u zanimljivoj poziciji odlučila da da kvalitet svojoj protivnici, ipak kompezacija je bila nedovoljna i Abula Kalaja je došla do pobjede. Mateja Popović je igrala završnicu u kojoj je imala topa i lovca, protiv dva topa, stajala malo bolje, međutim neopreznosti su je odvele u poraz. 

Marija Mia Maraš, naša najmlađa učesnica, pružila je dobru igru protiv njemačke velemajstorske Klek Hana Mari, ali nije mogla više od časnog poraza.

Partije trećeg kola na programu su u ponedjeljak od 15 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:14