Iz 11 država 430 džudista / -FOTO: MINA
25/05/2023 u 15:35 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica za vikend domaćin prvenstva Balkana u džudou za starije pionire

Očekuje se učešće više od 430 džudista iz 11 država

Podgorica će za vikend biti domaćin prvenstva Balkana za starije pionire, na kojem se očekuje učešće više od 430 džudista iz 11 država. Predsjednik te asocijacije Jovica Rečević je na konferenciji za novinare kazao da su višegodišnji pravni i organizacioni problemi prošlost i da novo rukovodstvo vraća džudo na puteve stare slave. On je podsjetio da je džudo kao olimpijski sport jedan od natrofejnijih u Crnoj Gori, koji je dao šampiona i vicešampiona svijeta, evropskog viceprvaka i osvajače mnogo drugih medalja.

-Najveću štetu zbog takve situacije imali su džudisti. To je prošlost i sada je jedinstvena organizacija, koja funkcioniše profesionalno i radi u interesu džudista, rekao je Rečević.

Govoreći o predstojećem šampionatu, Rečević je kazao da je Organizacioni odbor preduzeo sve da to bude jedno od najbolje organizovanih džudo takmičenja.

-Nastupiće takmičari do 15 godina, a predstojeći šampionat biće najmasovniji do sada u okviru Balkanske džudo federacije. Želimo se da još jednom dobrom organizacijom kandidujemo za mnogo značajnija takmičenja u okviru Evropske džudo asocijacije, rekao je Rečević.

On je istakao da je šampionat prilika za promociju ne samo Džudo saveza, već Podgorice i Crne Gore kao turističke destinacije.

Potpredsjednik Džudo saveza, Marinko Jovović, kazao je da je organizacija tako masovnog takmičenja kompleksan posao tima, uz podršku sponzora i države.

-Nadam se da ćemo i ove godine uraditi sjajan posao i da će 27. i 28. maj biti praznik džudo sporta u Crnoj Gori, rekao je Jovović.

Predsjednik Stručno-trenerske komisije Ilija Vukotić očekuje izuzetno kvalitetno takmičenje, navodeći da će u Podgorici prvi put reprezentacije imati priliku da prijave po četiri takmičara u istoj kategoriji.

-To značajno pojačava kvalitet i otežava put do medalje. Naši džudisti su tradicionalno uspješni u ovom uzrastu, a novi sistem ne umanjuje naše ambicije. Kroz nekoliko zajedničkih okupljanja imali smo priliku da se uvjerimo da smo sa pravom optimisti i vjerujem da ćemo imati zapažen nastup, rekao je Vukotić.

Generalni sekretar Džudo saveza Dragan Mrvaljević najavio je da će takmičenje u subotu početi u deset sati.

-Ceremnija svečanog otvaranja predviđena je za 16 sati, dok će finalni blok početi 30 minuta kasnije. U nedjelju će takmičenje početi u 10 sati, a finalni blik na programu je nakon eliminacionih borbi i repasaža, zaključio je Mrvaljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:21