Filip Filipović / EPA-EFE-PATRICK B. KRAEMER
08/04/2024 u 20:29 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Posljednji ples Filipa Filipovića

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta na kraju ove sezone ide u penziju

Osvojio je sve što se moglo osvojiti u reprezentativnom i klupskom vaterpolu i na kraju ove sezone riješio da definitivno stavi tačku na impresivnu karijeru - Filip Filipović je odlučio da se penzioniše.

- To je to. Definitivno kraj. Prošle godine sam zaista bio spreman da odem u penziju, ali ne na način na koji se završila sezona. To sam jednostavno prelomio i bio sam dužan i sebi. Nažalost, nisam imao mnogo vremena da ovo podijelim sa javnošću, pa Grcima ništa nije bilo jasno. Oni su tražili neki produžetak saradnje. Ja sam prosto rekao ne, to je to od mene - objasnio je Filipović zašto je napustio Olimpijakos i želio da već prošle godine okači kapicu o klin, ali se ipak predomislio.

Jedan od najboljih vaterpolista svih vremena ljetos se vratio u domovinu, tačnije u Novi Beograd.

- Možda mi je bilo suđeno da se desi onako kako je i počelo, u svojoj zemlji, kod kuće. Žao mi što se to nije desilo možda u Partizanu, ali definitivno je "poslednji ples" što se klupske karijere tiče - rekao je Filipović u podkastu Alesto.

Sa čak 35 medalja osvojenih na najvećim takmičenjima, od čega je 26 zlatnog sjaja, Filipović je najtrofejniji srpski vaterpolista.

Tri puta je bio proglašen za najboljeg vaterpolistu svijeta, ima i pet priznanja za najboljeg u Evropi, dok je dva puta bio sportista godine po izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Karijeru u reprezentaciji započeo je sa 16 godina, a od 2003. do 2021. godine odigrao je ukupno 381 utakmicu i postigao 677 golova.

Sa Pro Rekom je tri puta bio šampion Evrope, dok je sa Radničkim iz Kragujevca i Solnokom podizao trofej u LEN Evro kupu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:25