Konstantin Koltsov / -FOTO: TELEGRAM
19/03/2024 u 09:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preminuo bjeloruski hokejaš Konstantin Koltsov, momak Arine Sabalenke

Uzrok smrti još uvijek nije poznat

Proslavljeni bjeloruski hokejaš, trener i momak druge teniserke svijeta Arine Sabalenke Konstantin Koltsov pronađen je mrtav u stanu u Majamiju, prenijeli su američki i beloruski mediji, a potvrdio ruski klub Salavat Julajev.

Konstantin Koltsov (42) je bio član reprezentacije Bjelorusije na Zimskim olimpijskim igrama 2002. i 2010. godine. Osim u domovini i susjednoj Rusiji, tri godine je igrao za Pitsburg u američkoj NHL ligi - najkvalitetnijoj na svetu.

Ruski Salavat Julajev, jedan od klubova čije je boje branio kao igrač i u koji se nedavno vratio u ulozi pomoćnog trenera, potvrdio je vijest da je Koltsov preminuo, ali uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Konstantin Kostlov je već nekoliko godina bio u emotivnoj vezi sa bjeloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom.

image

Sabalenka i Koltsov

-FOTO: EPA

Sabalenka i bivši hokejaš su prvi put viđeni zajedno u junu 2021, a druga igračica svijeta često je na društvenim mrežama objavljivala njihove zajedničke fotografije.

Bjeloruskinja je u januaru osvojila drugu uzastopnu titulu na Australijan openu. Prošle nedjelje je igrala na mastersu u Indijan Velsu, a trebalo je da u petak započne učešće na turniru u Majamiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:47