Siniša Kovačević / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
26/08/2024 u 16:40 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Primorac će hrvatske klubove dočekati van Kotora

Problem je nastao oko bazena u Kotoru koji nosi ime "Zoran Džimi Gopčević". Hrvatske vlasti njega optužuju za ratne zločine u logoru Morinj

Bez pomoći države i Opštine, Primorac, na čelu sa predsjednikom Sinišom Kovačevićem, a nakon pregovora sa Hrvatskim vaterpolo savezom, koji su trajali od aprila ove godine, pronašli su rješenje za odigravanje utakmica Premier lige za sezonu pred nama.

Naime, Primorac će protiv hrvatskih klubova igrati van Kotora, ali će i hrvatski klubovi na neutralnom terenu ugostiti Kotorane. 

Problem je nastao oko bazena u Kotoru koji nosi ime "Zoran Džimi Gopčević".

Hrvatske vlasti njega optužuju za ratne zločine u logoru Morinj.

Na preporuku Ministarstva turizma i sporta Hrvatske, donijeta odluka da klubovi i reprezentacija ne gostuju u Kotoru. 

- Mislim da je ovo maksimum koji smo postigli u ovom trenutku. Poražavajuće bi bilo za Crnu Goru da ne igramo Regionalnu ligu jer bi i Hrvatska i Srbija imale bolju ligu od nas. Ja sam pronašao jedno sportsko rješenje i u razgovoru sa predsjednikom Upravnog odbora Regionalne vaterpolo lige i potpredsjednikom HVS-a Pericom Bukićem, dogovorio da pet utakmica protiv hrvatskih klubova Primorac odigra na neutralnom terenu u Crnoj Gori, a isto tako i da hrvatski predstavnici igraju utakmice na neutralnim terenima u Hrvatskoj. Ovaj kompromis je rješenje za narednu sezonu, ali se nadam da će država Crna Gora i Republika Hrvatska riješiti ovaj problem, kako Primorac više ne bi bio žrtva politike, jer mi ovdje hoćemo da se bavimo sportom. S obzirom na klub koji je prvak države nakon 16 godina, ekipu koja će igrati Ligu šampiona nakon 14 godina, uz utakmice crnogorskog prvenstva i Regionalne lige, uz naše mlaðe selekcije koje su pokazale zapažene rezultate, gdje je ekipa za mlaðe selekcije proglašena najboljom ekipom regionalnog turnira “Olimpijske nade”, u interesu vaterpola je da se ova liga igra. Ko god bio na čelu države i Opštine moraće ubuduće da se bavi ovim problemom, jer, Primorac je ovo ispregovarao sam, a u interesu crnogorskog vaterpola je da još neko misli na naš klub - rekao je Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 03:15