Planinsko trčanje na Vučju / -FOTO: AK NIKšIć
20/07/2024 u 12:54 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvenstvo u planinskom trčanju sjutra na Vučju

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju, 11. po redu održaće se na kružnoj stazi dužine dva kilometra sa visinskom razlikom od 180 m/nv po krugu

U organizaciji AK Nikšić a pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Nikšića i Atletskog saveza Crne Gore sjutra će se na Vučju održati 11. Otvoreno prvenstvo Crne Gore u planinskom trčanju.

Staza je kružna i iznosi dva kilometra sa visinskom razlikom od 180 m/nv po krugu.

Svečano otvaranje je planirano za 10 časova, a start trka na 6000 metara seniorki i veteranki F45, F50 i F55 zakazan je za 10.30, kada će startovati i trke studenkinja, juniorki i veteranki F60 i 65+ na 4.000 metara. Seniori, policija i vojska, te veterani M45, M50 i M55 će se nadmetati na stazi dužine 8.000 m, a studenti, juniori i veterani M60 i M65+ na 6.000 metara i start tih trka je planiran u 12 časova.

Za prva tri mjesta u svim kategorijama dodijeliće se medalje, diplome i majce trke.

Veteranska trka M45 se održava kao "Memorijal Milan Radović", u znak sjećanja na poznatog planinara i sportskog radnika, redovnog učesnika Prvenstva Crne Gore u planinskom i maratonskom trčanju, koji je poginuo na planinarenju u inostranstvu, u planinskom masivu Tjan Šen.

Paralelno sa Prvenstvom Crne Gore u planinskom trčanju održaće se takmičenje veterana u organizaciji Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve u disciplinama: bacanje krugova, bacanje kamena sa ramena, šutiranje na gol i skok iz mjesta.

Za sve učesnike takmičenja na Vučju je obezbijeđen ručak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 10:41