Đuro Radović / -FOTO: ALEKSANDRA KRUPANIč
11/01/2024 u 14:43 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radović: Spremni smo za Italiju, idemo na pobjedu

Crna Gora u petak veče igra sa "azurima" za plasman u polufinale EP

Njemačka je arhivirana, vaterpolisti Crne Gore se okrenuti četvrtfinalnom meču sa Italijom.

Na papiru su "azuri" favoriti, ali izabrabnici Vladimir Gojkovića su maksimalčno motivisani da savladaju vewlikog rivala i plasiraju se u polufinale EP. 

- Primarni cilj je ostvaren, plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo u Dohi i među osam najboljih u Evropi. Dobro poznajemo ekipu Italije. Igrali smo sa njima na Sardinija kupu u malo specifičnim uslovima, nismo bili kompletni ni mi ni oni. Na kraju smo izgubili na peterce, ali mislim da to nije prava slika. Najbitnije je da zustavimo njihov indivindualni kvalitet, kontre i od starta da uđemo jako i agresivno u meč i bez respekta - istakao je Đuro Radović.

Italija je neočekivano poražena od oslabljene Mađarske.

- Malo nas je iznenadio taj poraz ali to nema veze. Dobro ih znamo, očekujem jak i težak meč. Dižemo se iz meča u meč, Italijani nas ne mogu iznenaditi. Spremni smo i idemo na pobjedu - naglasio je Radović.

Vladan Spaić se vraća u tim nakon crvenog kartona koji je dobio poslije meča sa Hrvatskom.

- Što se tiče prvog narednog meča, mislim da smo maksimalno fokusirani, kreće ono pravo. Podigli smo nivo igre iz utakmice u utakmicu. Spremni smo za okršaj sa Italijanima, koji će nositi puno toga, prije svega borbu za medalju. 

Da li vas je iznenadio poraz Italije od Mađarske.

- NIje nas iznenasio, jer se prije svega bavimo našom igrom, našim utakmicama, ne bavimo se drugim ekipama i da li one kalkulišu. Mi nikada ne kalkulišemo, svaku utakmkcu idemo jako da pobijedimo.

Dobro poznajete ekipu Iztalije.

- Bio je jedan dobar meč na Sardiniji, na kraju poraz na peterce. Nisu oni bili kompetni, nije moglo tu mnogo da se sakrije. Igralo se otvorenih karata, igraće se i sada, siguran sa da će meč do kraja biti neizvjestan i da će odlučivati detalji - zaključio je Spaić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:42