Milena Raičevič / Foto: STEFAN IVANOVIć/MATCHLENS.ME
24/09/2024 u 15:58 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Raičević: Srećna sam što sam dio nacionalnog tima; Tatar: Da opravdam poziv

Rukometašice Crne Gore u Podgorici počele uigravanje za EHF Euro 2024

Nova selektorka Suzana Lazović je predstavljena, prvi trening u okviru EHF sedmice odrađen, a igračice orne za rad na početku uigravanja za EHF Euro 2024.

Među "lavicama" je ponovo i Milena Raičević, koja je propustila Svjetsko prvenstvo prošle godine i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, ali sada je ponovo tu. Na početku nove ere ženske rukometne reprezentacije Crne Gore.

- Srećna sam što sam dio nacionalnog tima. Ovo je neka nova reprezentacija koja će sa novom selektorkom raditi dobre stvari i boriti se - kazala je Raičević. - Srećna sam što je Suzana Lazović selektorka, svojim radom i trudom je to zaslužila, veliki smo profesionalci, ona kao selektor, ja kao igrač, neće biti nikakvih prepreka. Ovo je prvo okupljanje, veliki broj igračica, od prvog dana ulazimo sa energijom, što je potrebno ekipi da se vrati taj karakter koji krasi ovu reprezentaciju. Od prvog dana želimo da gradimo taj duh, a sve ostalo što se bude dešavalo biće proizvod našeg dobrog treninga, volje i želje - dodala je Raičević.

Poput selektorke Suzane Lazović i iskusna rukometašica smatra da je odbrana glavni adut Crne Gore.

- Odbrana je naš glavni adut, ona reprezentacija koja ima dobru odbranu - rješava sve. Naravno da je bitan i dobar napad, ali iz odbrane sve kreće.

Na EHF Euro 2024, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će biti Srbija, Rumunija i Češka.

- Nalazimo se u sjajnoj grupi, igraćemo pripremne utakmice, imamo dosta da radimo do Evropskog prvenstva kao i svake godine. Koliko god da smo zauzeti u klubovima, moramo naći vremena za nacionalni tim - zaključila je Raičević.

O željama i cilevima nije željela da govori.

- To zadržavam za sebe, iako imam svoje želje i snove. Milena se nikad ne mijenja. Milena je uvijek ista, igra sa srcem i najvećom emocijom koja postoji - poručila je igračica Rapida iz Bukurešta.

image

Andrijana Tatar

-FOTO: STEFAN IVANOVIć/MATCHLENS.ME

Na spisku nove selektorke Suzane Lazović za EHF sedmicu u kojoj "lavice" treniraju u Podgorici su i četiri debitantkinje. Prvi put među "lavicama" je pivotkinja rumunskog Minaura Andrijana Tatar.

- Osjećaj je prelijep, svaki sportista sanja da bude dio reprezentacije i zahvalna sam selektorki na pruženoj šansi. Suvišno je govoriti o našoj borbenosti, za sebe mogu reći da sam veliki borac, igram u rumunskoj ekipi koja igra najjaču ligi u Evropi, stoga imam i veliko samopouzdanje, nadam se da ću opravdati poziv - kazala je Tatar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 16:31