Marina Rajčić / EPA-EFE-TIBOR ILLYES
28/09/2024 u 16:19 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rajčić: Radili smo vrijedno; Brnović: Probali smo mnogo novih stvari

Rukometašice Crne Gore na najbolji način odradile EHF sedmicu

Prva EHF sedmica pod komandom nove selektorke Suzane Lazović bila je pun pogodak, konstatovale su rukometašice Crne Gore, koje su je iskoristile na najbolji način.

Energija na treninzima je bila odlična, a na početku uigravanja za EHF Euro "lavice" su probale mnogo stvari i u odbrani i u napadu, kako bi se što prije uklopile u sistem.

- Sve je nekako novo, ali opet i staro, trebalo nam je malo vremena da se priviknemo jedni na druge. Radili smo vrijedno, jedva čekam naše naredno okupljanje gdje ćemo da radimo neke konkretnije stvari. Atmosfera je kao uvijek bila odlična. Ovo je bilo pravo vrijeme da se naviknemo na nove stvari koje donosi selektorka. Bilo je izazovno, a u oktobru ćemo igrati i utakmice, gdje ćemo moći da primijenimo sve ono što smo radili ove sedmice. Rukomet se mijenja, nije isti kao prije deset godina, tako da i mi treba da unesemo neke novine - kazala je golmanka Marina Rajčić.

Odbrana bi trebalo da bude zaštitni znak "lavica".

- Naš sistem zahtijeva jako dobru odbranu, gdje se puno trošimo, a današnji rukomet je veoma brz. Treba samo da nadogradimo neke stvari i mislim da će onda sve biti dobro.

Osvrnula se Rajčić i na naredni veliki izazov - Evropsko prvenstvo. Rivali Crnoj Gori će biti Srbija, Rumunija i Češka.

- Biće teško, jer danas svaka reprezentacija može da iznenadi. Eto, mi smo se mučili sa Paragvajem, jer nismo navikle na njihov stil igre. Rivale u grupi dobro poznajemo, spremićemo se i očekujem dobre partije - zaključila je Rajčić.

image

Tatjana Brnović

MATCHLENS-STEFAN IVANOVIC

I pivot Tatjana Brnović apostrofirala je sjajnu atmosferu i zadovoljstvo urađenim tokom EHF sedmice koja je i početak uigravanja za EHF Euro, koji "lavice" otvaraju 29. novembra u Debrecinu.

- Probali smo mnogo novih stvari u odbrani i napadu, kako bi što prije ušli u sistem nove selektorke. Brzo će i to oktobarsko okupljanje, dosta je posla pred nama. Nakon razočaranja koje smo doživjele u olimpijskim kvalifikacijama stigli smo sa nekom novom energijom i željom da pokažemo da je to bio samo loš period. Vjerujem da pripadamo evropskom vrhu - rekla je Brnović.

Jedna od najboljih svjetskih pivotkinja smatra da je grupa na Evropskom prvenstvu najteža, ali vjeruje da Crna Gora ima kvalitet da prođe dalje.

- Smatram da je naša grupa najteža, pogotovo je i sistem takmičenja težak, jer samo dvije ekipe iz grupe idu dalje. Srbija je recimo mlada ekipa, koja igra odlično, ne bi me iznenadilo da izbore plasman u narednu rundu. Najveći izazov biće Rumunija, tamo se mnogo ulaže i kvalitetna su selekcija. Vjerujem ipak da imamo kvalitet da prođemo dalje - zaključila je Brnović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 16:21