/ -FOTO: RSCG
18/10/2024 u 14:32 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

RSCG: Sprovodi se projekat "Razvoj rukometa u vrtićima"

Projekat “Razvoj rukometa u vrtićima”, koji Rukometni savez Crne Gore sprovodi od marta, uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), počeo je i u Tivtu

Nakon prve sezone u kojoj je projekat realizovan u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, osim navedenih gradova, u drugoj sezoni će biti uključena i djeca iz primorskih opština - Bara, Tivta i Ulcinja. Prvi čas u Tivtu organizovan je juče, a treneri Đorđo Peruničić i Vuk Kaluđerović radili su sa oko 50 djece iz tog grada.

-Šest gradova, sedam vrtića, 350 djece, 14 trenera su brojke za drugu sezonu projekta koji je izazvao sjajne reakcije kako djece i roditelja, tako i osoblja vrtića i cjelokupne javnosti, ali i zavrijedio najviše ocjene EHF-a. U saradnji sa CS Cassiopeia pripremljena je i jedinstvena bojanka rukometić, koja će uz druge aktivnosti projekta, podstaći djecu na bavljenje sportom i razvoj kreativnosti. Projekat je institucionalno podržalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija – saopšteno je iz RSCG.

Djeca uzrasta od tri do šest godina u prilici su da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema našem sportu.

-Planirano je da projekat bude nastavljen i naredne godine, kada će biti proširen i na sjever naše države, pa će na kraju ukupno devet  gradova biti dio projekta koji pokazuje opredjeljenost Saveza da radi na razvoju rukometa od najmlađeg uzrasta – dodaju iz RSCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 14:32