Ekipa Vojvodine slavila na Banjici / -FOTO: RK VOJVODINA
24/05/2023 u 21:15 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rukometaši Vojvodine osvojili 10. uzastopnu titulu

U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila Jagodina

Vladavina rukometaša Voјvodine u Srbiji se nastavlja - Novosađani su osvojili 10. uzastopnu titulu i ukupno 11. u istoriji pošto su slavili i u revanšu finala protiv Partizana na Banjici, rezultatom 28:20. Na domaćem terenu savladali su "crno-bele" posle produžetaka sa 32:28.

Naјefikasniјi igrač na meču bio јe Marko Vasić sa šest pogodaka, dok јe Darko Milenković postigao gol manje, a MVP finala Branko Tomić četiri. U timu Partizana istakli su se Uroš Koјadinović i Nikola Zečević sa po pet golova.

Šampione Srbiјe očekuјe dvomeč finalnog susreta Evropskog kupa protiv Nerba iz Norveške, prvi јe na programu u Novom Sadu 28. maјa. Voјvodina takođe igra i finale Kupa Srbiјe koјi nosi naziv "Prof. dr Branislav Pokraјac", protiv Dinama iz Pančeva.

U ženskoj konkurenciji titulu je osvojila Jagodina. Tim koji sa klupe predvodi Dragan Markov je sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa bio bolji od ekipe Železničara, koja je branila trofej. Posle trijumfa na svom terenu (28:27), Jagodina je u Inđiji ostvarila i drugu pobjedu, ovoga puta rezultatom 22:18.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
RUKOMET SRBIJA
17. april 2024 21:55