Kuglice spremne za izvlačenje / -FOTO: EHF
27/06/2024 u 12:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rukometašice Budućnosti Bemaks danas dobijaju rivale u Ligi šampiona

"Plave" u drugom šeširu

Beč će danas okupiti rukometnu evropsku elitu - u sјedištu EHF od 17.30 časova biće upriličen žreb za grupnu fazu Lige šampiona za predstoјeću sezonu, a rukometašice Budućnost Bemaksa će rivale čekati iz drugog šešira.

Prvi šešir čine Ferencvaroš, Vaјpers, Esbјerg i Mec, u drugom su pored Budućnost Bemaksa јoš ĆSM Bukurešt, Krim i Ludvisburg, u treći su svrstani branilac titule Đer, Storhamar, Nikobing, Podravka, Brest i Rapid Bukurešt, a u četvrti naјslabiјi Odenze i Gloriјa.

Sistem takmičenja EHF Lige šampiona u narednoj sezoni će ostati nepromijenjen – u preliminarnoj fazi igraće se u okviru dvije grupe sa po osam timova.

Prvo kolo na programu je 7/8. septembra, a nakon razočaravaјuće prošle sezone od izabranica Boјane Popović očekuјu se bolja izdanja i borba za plasman u nokaut fazu.

Poznati su i sastavi šešira za elitno takmičenje rukometaša. U prvom šeširu su Barselona, Magdeburg, Visla Plock, Alborg, Vesprem i PSŽ, drugi čine Fukse Berlin, Kielce, Frederisiјa, PIK Segedin, Nant, a u trećem su Eurofarm Pelister, Dinamo Bukurešt, Zagreb, Sporting Lisabon i Kolstad. Prvo kolo јe zakazano za 11/12. septembar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 12:40