Sastanak Asocijacije malih zemalja Evrope / -FOTO: COK
10/10/2023 u 11:47 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sastanak nacionalnih komiteta IMZE održan u Istanbulu

NOK Andore podijelo informacije o pripremama za predstojeće Igre malih zemalja Evrope 2025. godine, a NOK Monaka je predstavio predloženi sportski program za IMZE 2027.

Tokom Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta u Istanbulu održan je i sastanak članica asocijacije Igara malih zemalja Evrope (IMZE). Sastanku su prisustvovali članovi svih devet nacionalnih olimpijskih komiteta IMZE-a, uključujući Crnu Goru, koju su predstavljali predsjednik i generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i Igor Vušurović.

Sastankom je predsjedavao predsjednik IMZE-a Jaume Marti Mandiko, predsjednik Olimpijskog komiteta Andore. U svom uvodnom izlaganju, istakao je značaj solidarnosti u malim zemljama Evrope, kao i ključne inicijative kao što su posvećenost anti-dopingu u saradnji sa Međunarodnom agencijom za testiranje i partnerstvo sa ATOS-om za GMS & Timing sistem.

Tokom sastanka, na prijedlog Generalnog sekretara IZME-a, Matiasa Rejmonda, razgovaralo se o izmjenama IMZE statuta, modifikacijama tehničkih pravilnika, odnosima sa EOK-om, a predstavljeni su i zaključci upitnika o sportskom programu IMZE-a, koji su naglasili važnost inovacija u sportskom programu uz očuvanje tradicionalnih vrijednosti.

Na kraju sastanka NOK Andore je podijelo informacije o pripremama za predstojeće Igre malih zemalja Evrope 2025. godine, a NOK Monaka je predstavio predloženi sportski program za IMZE 2027. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:29