Sa dočeka u Hwerceg Novom / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH
15/08/2024 u 11:47 h
Dan sportDan sport
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćekić: Vremenski uslovi u Marseju oduzeli Milivoju šansu da se bori za medalju

Ministar sporta i mladih istakao da očekuje da se u Los Anđelesu ispravi nepravda

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, na poziv Crnogorskog jedriličarskog saveza, prisustvovao je svečanom dočeku olimpijskog tima u jedrenju, koji je na Igrama u Parizu ostvario zapažen rezultat.

Milivoj Dukić i ostatak tima dočekani su na platou jedriličarskog kluba "Jugole Grakalić" u Herceg Novom, a pozdravnu riječ, osim ministra Šćekića, imao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

- Možda su vremenski uslovi u Marseju oduzeli Milivoju šansu da ostvari još bolji plasman od četrnaestog mjesta i Crnoj Gori donese medalju, ali zadovoljstvo koje osjećam zbog ostvarenog rezultata za crnogorsko jedriličarstvo na Olimpijskim igrama niko ne može oduzeti - rekao je ministar Šćekić na početku.

On je rekao da ostvareni rezultat nije samo uspjeh Milivoja Dukića i njegovog trenera Ilka Klakora, već uspjeh koji se veže za čitavu naciju.

- Želim da se zahvalim Milivoju i čitavom timu što su nas učinili ponosnim i što su pokazali svijetu šta znači boriti se srcem. Vaš rezultat je svjetionik koji će obasjati put generacijama mladih jedriličara koji dolaze, a među kojima se već sada izdvajaju imena Ilije Markovića i Nikole Golubovića koji će, siguran sam, u narednim godinama, uz našeg Milivoja, podariti Crnoj Gori značajne rezultate u ovom sportu - rekao je Šćekić.

Ministar Šćekić je izrazio sigurnost da će u Los Anđelesu Milivoj i jedriličarski sport ostvariti ono što silom prirode nije uspio u Parizu i da će Crna Gora i njegov Herceg Novi moći sa ponosom da kažu da imaju Olimpijskog šampiona u jedrenju.

- Možda su ovo velika očekivanja, ali Milivoj ih zaslužuje i siguran sam da će takvom sportisti to biti motivacija za dalji rad - istakao je Šćekić.

Ministar Šćekić je iskoristio priliku da se zahvali vaterpolistima i selektoru Vladimiru Gojkoviću koji ih je predvodio i čitavom Olimpijskom timu koji je na pravi način predstavljao Crnu Goru u Parizu, kao i da im poželi puno sreće i uspjeha u nastavku sezone, uz želju da u Los Anđelesu za četiri godine tim bude dodatno proširen i ostvareni značajni rezultati.

- Herceg Novi mora biti ponosan što ima ovakve sportiste i ljude, koji svojim radom, trudom, profesionalnošću i ponašanjem trebaju biti uzor mlađim generacijama - zaključio je Šćekić.

Milivoj Dukić je u Parizu ostvario najbolji plasman na Olimpijskim igrama zauzevši 14. mjesto u ukupnom plasmanu nakon osam odjedrenih regata.

Posljednje dvije regate nisu održane uslijed vremenskih nepogoda, pa Dukić nije dobio priliku da se bori za Top 10 i trku za medalju.

Milivoju su ovo bile rekordne četvrte Igre.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:23