Okupljanje 8. jula / -FOTO: OSCG
24/06/2024 u 12:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Selektor odbojkaša odredio spisak za pripreme

Reprezentacija Crne Gore će se okupiti 8. jula u hotelu "Bianca" u Kolašinu na pripremama za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026, za koje je Ivan Joksimović odredio 17 odbojkaša

 

Muška seniorska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se 8. jula u hotelu "Bianca" u Kolašinu na pripremama za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2026, za koje je selektor Ivan Joksimović odredio je 17 odbojkaša. Na spisku su - tehničari: Danilo Dubak (Budućnost volej), Rastko Milenković (Budva), Marko Joksimović (Katar Sport); korektori: Đorđe Jovović (Triglav, Slovenija), Bojan Strugar (Milas Beledije, Turska), Milutin Pavićević (Vanta, Finska); Primači servisa: Vojin Ćaćić (Al Faisali, Saudijska Arabija), Ivan Zvicer (Liaoning, Kina), Nemanja Peruničić (Triglav, Slovenija), Benjamin Hadžisalihović (Budva), Vasilije Milenković (Budva); srednji blokeri: Ivan Ječmenica (Budva), Luka Babić (Žitiči Polisja, Ukrajina), Nikola Đurović (Jedinstvo), Matija Ćinćur (Budva); libera: Stefan Radević (Budućnost volej), Andrija Joksimović (Katar Sport).

U stručnom štabu selektora Ivana Joksimovića su i pomoćni treneri Miljan Bošković i Darko Prebiračević, kondicioni trener Mirko Eraković, statističar Luka Ratković, kao i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Protivnici crnogorskim odbojkašima u grupi C su selekcije Češke i Norveške sa kojima će izabranici Ivana Joksimovića igrati ovog i narednog ljeta za plaman na šampionat, čiji će domaćini biti Bugarska, Finska, Italija i Rumunija.

Prvi korak ka četvrtom uzastopnom plasmanu na prvenstvo Evrope biće u avgustu ove godine, kada odbojkaše Crne Gore očekuje utakmice sa Norveškom – 18. avgusta u gostima i Češkom – 24. avgusta u Kolašinu.

Naredne godine, seniori očekuju još dva meča, u Češkoj 13. avgusta, a nakon par dana (16. ili 17. avgusta) biće domaćini Norveškoj u poslednjem kolu kvalifikacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 13:30