Učesnici seminara / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
03/12/2023 u 12:17 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Seminar Crnogorskog saveza sportske rekreacije

Edukacijom organizatora do boljih rezultata

U sali Sportsko-rekreativnog društva "Iskra" u Podgorici je Crnogorski savez sportske rekreacije "Sport za sve" organizovao seminar za stručne i društvene organizatore, koji je pratilo dvadesetak učesnika iz Pljevalja, Nikšića, Bara, Cetinja i Podgorice. Predavači su bili prof. dr Budimir Bijelić, koji je govorio o "Analizi novih istraživanja i ramjeni iskustava" i Ana Petrović – Njegoš, koja je kroz primjere dobre prakse upoznala učesnike o radu biciklističkog kluba Perun i NVU Putevima predaka iz Nikšića.

Na početku seminara je Gligorije Vojinović, predsjednik Upravnog odbora Saveza naveo da su ovakve aktivnosti predviđene u godišnjem planu rada i imaju edukativni karakter.

Poenta predavanja profesora Bijelića da se Analizom istraživanja došlo do zaključka da je rekreacija potreba, koja je na prvom mjestu u funkciji očuvanja zdravlja, a da su i neka ranija istraživanja uvijek rekreaciju i zdravlje etablirali na prvom mjestu. Kod Ane Petrović je apostrofiran uticaj biciklizma i sadnje drveća kroz boravak u prirodi, kao najznačajniji vid njegovanja zdravih stilova života.

Predavači su za svoja dvočasovna izlaganja nagrađeni burnim aplauzima.

                  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:33