Nebojša Simić
09/01/2024 u 19:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simić: Nismo u poziciji da prijetimo, utakmica sa Mađarskom najbitnija

Na karakter i borbenost, malo kome možemo da skinemo kapu - kazao sjajni golman crnogorske selekcije

Posljednji trening pred sjutrašnji put u Minhen najbolji rukometaši Crne Gore odradili su večeras u dvorani "Verde", a već u petak očekuje ih prva utakmica u okviru C grupe na Evropskom prvenstvu protiv Mađarske. Možda i ključna utakmica u borbi za plasman u osminu finala u koju će ići dvije prvoplasirane selekcije.

U ujednačenoj grupi u Minhenu, u kojoj su još Island i Srbija "lavovi" će, ako je suditi po utakmicama na turniru u Poreču, uprkos porazima od Hrvatske i Slovenije, imati šta da pokažu.

- Mislim da je turnir u Poreču bio dobar. Sa Hrvatskom smo igrali egal do samog kraja, na meču sa Slovenijom smo bili oslabljeni, pravili su razliku sa kontrama, djelovalo je da smo bili umorni. Što se Evropskog prvenstva tiče nismo u poziciji da prijetimo i postavljamo ciljeve. Znamo samo da nikome nije svjedno kada igraju protiv nas, i da možemo da igramo i protiv jakih reprezentacija. Sve tri ekipe iz grupe će sigurno ući sa dozom predostrožnosti u mečevima protiv nas - rekao je sjaјni golman crnogorske selekcije i njemačkog Melsungena Nebojša Simić.

Meč sa Mađarskom koja je kvalitetna selekcija, ali nije među najjačima biće i najveća šansa da "lavovi" osvoje bodove.

- Prva utakmica nam je najbitnija, ako se tu ne ostvari dobar rezultat, morali bi odmah da uđemo u kalkulacije, a znamo da svi vole da drže sudbinu u svojim rukama. Mađari su kvalitetna reprezentacija, ali sa dosta uspona i padova. Može da se desi da imaju loš dan, što može biti šansa da ih pobijedimo. Imaju razvijenu ligu, dva kluba U Ligi šampiona, ulažu dosta novca u rukomet, ali opet kažem ne znam u kakvoj će se formi pojaviti.

image

Rukometna reprezentacija Crne Gore

Od "lavova" se može očekivati borbenost kao i uvijek.

- Na karakter i borbenost, malo kome možemo da skinemo kapu. U grupi smo sa još Srbijom i Islandom koji su takođe srčani. Mađari nisu takvi, ali imaju jako dobre srednje bekove i igrače koje su u formi. Mislim da je borbenost na našoj strani, ali ćemo ući sa dozom predostrožnosti.

Povratkom u nacionalni tim Vuka Borozana olakšan je posao i Simiću u odbrani.

- Mogu reći da nam je Vuko mnogo pomogao. Dobro je imati njega u odbrani, jako je pametan, zna da zagradi pivota, a uz to pravi male kretnje, igra jako pametno, i to je jedan veliki plus za nas - zaključio je Simić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 09:01