Dušan Simonović zadovoljan / -FOTO: COK
06/07/2023 u 19:57 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Simonović: Očekujem da u Parizu imamo oko 30-ak sportista

U predolimpijskoj godini sve ide po planu

Ljeto je i vrijeme je odmora, ali u Crnogorskm olimpijskom komitetu imaju razloga za zadovoljstvo, što je potvrdila redovna Skupština na kojoj su sve tačke Dnevnog reda usvojene jednoglasno i bez diskusija.

Da li je u pitanju, kako je naveo predsjednik COK-a Dušan Simonović zamor materijala kod delegata ili je stručna služba dobro spremila materijal za Skupštinu tek u predolimpijskoj godini, sve ide po planu. Uprkos činjenici da na Evropskim igrama u Krakovu nije osvojena nijedna medalja, pa su iz Bokserskog saveza, razočarani nastupom boraca, saopštili da će prestati da primaju stipendije kao olimpijske nade.

- Oni su samokritični i svaka im čast na tome. Ovo ćemo shvatiti kao motiv i potrebu da zajedno osmislimo njihove pripreme, jer talenta sigurno imaju, kao i dobre rezultate iza sebe. Razgovarao sam sa predsjednikom Saveza Klemenkom, u utorak ćemo imati sastanak na ovu temu i pomoći koliko god budemo mogli - kazao je Simonović.

Prvi čovjek krovne organizacije našeg sporta nada se da će na Olimpijskim igrama u Parizu kao i na prethodnih nekoliko nastupa, oko 30-ak sportista predstavljati Crnu Goru.

- Očekujem dva kolektivna sporta (rukometašice i vaterpolo), iako će biti izuzetno teško. Imamo i osam olimpijskih kandidata-stipendista, ali i one koji su skrenuli pažnju na sebe i vodićemo računa i o njima. Vjerujem da taj broj može biti kao u Londonu, Rio de Žaneiru i Tokiju - zaključio je Simonović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:30