Vlado Šola / -FOTO: KOLEKTIFF IMAGES
16/03/2024 u 16:39 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šola: Imamo korist iz svega ovoga, širenje baze je primarno

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore smatra da je urađen dobar posao u ovoj EHF sedmici

Najavio je širenje baze, u ovoj EHF sedmici odlučio da ispoba neke nove igrače i nakon dvije ubjedljive pobjede sa Gruzijom selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Vlado Šola ima razloga za zadovoljstvo pred majski baraž. 

- Mislim da smo u ovih sedam dana napravili dobar posao. Uveli smo neke nove igrače, zadovoljan sam kako su se pokazali debitanti Milorad Bakić i Krivokapić, ali i ostali momci. Bilo je zadovoljstvo raditi. Imamo korist iz svega ovoga, družili smo se i bila je opuštenija situacija nego ranije - rekao je Šola.

Iskusnije igrače hrvatski stručnjak je odmarao. 

- Širenje baze je primarno, to je stav Saveza, ali i nas kao stručnog štaba, pa iz akcije u akciju dobijamo nove momke koji će u narednom periodu nositi igru Crne Gore.  Rekao sam momcima u svlačionici nakon drugog meča da se od 4. do 14. mjesta sve mjeri u gramima. Moramo shvatiti ozbiljno svaki trening, svaku utakmicu i svakog rivala, kako bismo na Svjetskom prvenstvu napravili iskorak - istkao je Šola.

Nakon trijumfa u prvom meču protiv Belgije u Haseltu (29:25), Italija je bliža duelu sa "lavovima".

- Italija je favorit pred revanš, mada svašta može da se dogodi. Nisu Italijani naivni, ali mi smo favoriti i od toga ne treba da bježimo, ali svakako protivnik mora da se poštuje - poručio je Šola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 18:18