Selektor Šola i igrači uoči prvog treninga / -FOTO: STEFAN IVANOVIć
11/03/2024 u 20:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šola: Svima su vrata otvorena, pa i Anđeliću ako se predomisli

Poštedu su dobili bek Vuko Borozan i pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović

Prvim treningom u dvorani Univerziteta Crne Gore najbolji rukometaši Crne Gore u nekompletnom sastavu počeli su EHF sedmicu tokom koje ih očekuju prijateljske utakmice protiv Gruzije (petak i subota) u dvorani "Verde", koje će poslužiti za uigravanje za majski baraž za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Od igrača koji su bili na spisku selektora Vlada Šole za ovu EHF sedmicu, poštedu su dobili bek Vuko Borozan i pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, dok poziv za ovu akciju nisu dobili Miloš Božović i Božo Anđelić, koji je u saopštenju naveo da neće igrati za reprezentaciju dok je hrvatski stručnjak na njenom kormilu.

Šola je, međutim, kazao da nijednom igraču vrata nisu zatvorena. 

- Dajemo priliku novim igračima. Nikom vrata nisu zatvorena. Ja bih htio da vidim još neke igrače, a nisu na širem spisku. Nema ni u drugim reprezentacijama nekih igrača, pa nema drame. Moj posao je da na svakom okupljanju težim ka novim igračima, da vidim šta i kako mogu, a kad dođe trenutak biramo ko će nam nositi igru u kvalifikacijama ili na velikom takmičenju - kazao je Šola.

Hrvatski stručnjak ne želi da se odrekne ni Anđelića, naravno, ako se bek mađarskog Plera predomisli.

- To je Anđelićev stav, ja ga poštujem, ali svima su vrata otvorena, pa i Anđeliću ako se predomisli - istakao je Šola.

Cilj za ovu akciju je da Šola vidi mogućnosti mlađih igrača.

- Imali smo želju da igramo protiv Islanda, bili na korak od toga, ali na kraju su oni otkazali. Pošto je većina selekcija zauzeta olimpiјskim kvalifikacionim turnirima i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, nismo imali veliki izbor. Gruzija je solidna ekipa koja je igrala na Evropskom prvenstvu i moraćemo dobro da se potrudimo da je dobijemo - rekao je Šola.

Predstojeće EHF sedmica će biti od koristi "lavovima".

- Moramo širiti bazu, pogotovo u odbrambenim zadacima na "trojci" i "četvorci", ali i da tražimo igrače koji igraju u oba smjera. Dok sam tu, iz akcije u akciju ćemo uvoditi neke nove momke, a sada nemamo zvaničnih obaveza, pa možemo da isprobamo veći broj igrača. Znam da puno rukometaša ima ambiciju da igra za reprezentaciju, ali nemamo mogućnost da ih sve pozovemo odjednom. Ovo okupljanje je ispalo dobro.

Imaće "lavovi" priliku da gledaju meč Belgije i Italije, ali ko god da im bude rival biće favoriti u majskom baražu.

- Baraž će biti zanimljiv. Danas nema loših loših ekipa. Belgija i Italija se nisu plasirale na Evropsko prvenstvo zbog nekih minimalnih poraza od jedan, dva, tri razlike. Može se dogoditi i da im se nesreća ili malo slabiji dan okrene i budu konkurentni. Moramo prihvatiti baraž najozbiljnije što možemo, a nama je obaveza da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo i nastavimo kontinutet nastupa na velikim takmičenjima. Nadam se da ćemo i izgledati bolje nego na EHF Euru - poručio je Šola.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:31