Lalošević i saradnici / -FOTO: GOV.ME
27/10/2023 u 17:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sportskim organizacijama 332,9 hiljada eura

Navodi se da je Ministarstvo odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine

Vlada je, na predlog Ministarstva sporta i mladih, zadužila Ministarstvo finansija da iz tekuće budžetske rezerve preusmjeri 332,9 hiljada eura na raučune crnogorskih sportskih organizacija.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi pomoći nacionalnim sportskim savezima, zbog stvaranja što boljih uslova za crnogorske sportiste.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopštili su da će Šahovski savez Crne Gore dobiti 15 hiljada eura, Vaterpolo i plivački savez (VPSCG) 60 hiljada, a Specijalna olimpijada Crne Gore deset hiljada eura.

Crnogorski jedriličarski savez Vlada će pomoći sa 30 hiljada eura, Gimnastički savez sa 8,4 hiljade, a Vaterpolo plivački klub Primorac sa 20 hiljada EUR.

Atletski savez Crne Gore dobiće 45 hiljada eura, a Vlada će Crnogorskom olimpijskom komitetu pomoći sa 144,5 hiljada EUR.

Iz Ministarstva su kazali da su im se te organizacije obratile za organizaciju i učešće na međunarodnim sportskim takmičenjima, za ovu kalendarsku godinu.

Objašnjeno je da se Šahovski savez obratio za organizaciju evropskog ekopmog prvenstva, a VPSCG za realizaciju redovnih aktivnosti, kao i Specijalna Olimpijada, Primorac i Atletski savez.

- Crnogorski jedriličarski savez tražio je pomoć povodom učešća na međunarodnim sportskim takmičenjima - kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Ministarstvo odobrilo pomoć COK-u u cilju finansiranja učešća Crne Gore na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Dodaje se da će gimnastički savez Vlada pomoći povodom učešća na takmičenju u Bakuu u novembru ove godine.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je da je u prethodnom periodu taj Vladin resor podržao brojne nacionalne sportske saveze.

- Nastavljamo sa dosadašnjom praksom pomoći sportskim organizacijama, u cilju otvaranja prostora da se pomogne svim sportskim organizacijama kojima smo u prilici da pomognemo, a gdje prije svega postoji objektivna potreba", poručio je Lalošević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 07:59