Na širem spisku 23 igrača / MTB-PHOTO-MARCEL TER BALS
08/06/2024 u 11:34 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stevanović objavio širi spisak vaterpolista Srbije

Na spisku se nalazi 23 igrača, a najveće iznenađenje je povratak Miloša Ćuka i Nikola Dedovića, koji u prethodnim godinama nisu bili u sastavu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Uroš Stevanović, saopštio je širi spisak igrača za Olimpijske igre u Parizu, koji će se u narednih šest nedjelja pripremiti za veliko takmičenje.

Na spisku se nalazi 23 igrača, a najveće iznenađenje je povratak Miloša Ćuka i Nikola Dedovića, koji u prethodnim godinama nisu bili u sastavu. Dedović je poslednji put za nacionalnu selekciju igrao na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok je Ćuku poslednje veliko takmičenje bilo još u januaru 2020. godine, Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Na spisku su: Dimitrije Rističević (Panatinaikos), Radoslav Filipović (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (igrao za Brešu, bez kluba), Bogdan Gavrilović (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Petar Jakšić (Radnički), Luka Pljevančić (Šabac), Miloš Ćuk (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Nikola Dedović (Vašaš), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Noazi la Sek), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda) i Marko Dimitrijević (Partizan).

U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Dohi, na spisku nema Branislava Mitrovića, što je već ranije bilo najavljeno, kao ni mladog Luke Gladovića. Takođe, među golmanima nije Lazar Dobožanov, čuvar mreže Novog Beograda, koji još od Evropskog šampionata u Splitu nije bio na spisku.

U stručnom štabu su: Uroš Stevanović (selektor), Stefan Ćirić, Darko Bilić, Miloš Ostojić (treneri), Dajana Zoretić (kondicioni trener), Andrija Gerić (sportski psiholog), dr Ivan Marjanović (doktor), dr Nikola Repac (doktor),Vladimir Radović (fizioterapeut), Aleksa Nikolić (fizioterapeut).

Reprezentacija će od 10. do 22. juna trenirati u Kragujevcu, od 24. juna do 2. jula će biti na pripremama u Kranju, dok će od 4. do 7. jula učestvovati na turniru u Šapcu, zajedno sa selekcijama Francuske, Australije, Crne Gore, Rumunije i Nemačke. Posle dva dana odmora, od 10. do 16. jula će se pripreme nastaviti u Novom Sadu, a od 17. do 20. jula u Podgorici.

U Beogradu će se treninzi održati 22. i 23. jula, a dva dana kasnije se putuje na Olimpijske igre u Pariz.

Na Igrama će Srbija igrati sa rivalima Japanom 28. jula, pa na svaka dva dana sa Australijom, Španijom, Francuskom i Mađarskom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 02:54