/ -FOTO: VPSCG
11/10/2023 u 11:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U četvrtak komemorativna sjednica povodom smrti Petra Porobića

Prvi i dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, preminuo je iznenada u 67. godini života

Povodom smrti Petra Porobića Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, sa PVK Jadran i VPK Primorac održaće sjutra (četvrtak), komemorativnu sjednicu, u dvorani,,Park" u Herceg Novom sa početkom u 10.30 časova.

Petar Porobić, prvi i dugogodišnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore i direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, preminuo je iznenada u 67. godini života.

Kao selektor donio je prvu zlatnu medalju Crnoj Gori u kolektivnim sportovima, nakon sticanja nezavisnosti, na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Malagi. Nakon toga velikog uspjeha predvodio je,,ajkule" i na prvom učešću na Olimpijskim igrama.

Kao selektor Srbije i Crne Gore u Montrealu 2005. godine okitio se najsjajnim odličjem, a sa puno uspjeha je vodio i Jadran s kojim je igrao finale Lige šampiona 2004. godine.

Porobić je posljednji angažman imao u Kini, sa muškom vaterpolo reprezentacijom i osvojio srebrnu medalju na Azijskim igrama. Godinu prije toga je vodio selekciju Njemačke, a sa ženskom selekcijom Kine učestvovao je na poslednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Igračku karijeru vezao je za Primorac, gdje je uplovio i u trenerske vode. Imao je i drugih interesovanja, ali ljubav prema vaterpolu bila je i ostala na prvom mjestu.

Direktor VPSCG bio je u periodu od 2013-2017. godine

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:23