Ekspedicija Rudara na Sokocu / -FOTO: AK RUDAR
02/09/2024 u 12:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Uspješan nastup atletičara Rudara na Sokocu

Trener Pljevljaka Budimir Jestrović najavio učešće Ilije Ćuzovića i Nemanja Džakovića već u srijedu u Priboju na međunarodnom mitingu "Memorijal Vlado Pivljanin"

Nakon jednoipomjesečne pauze i uspješnog učešća na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama u Užicu, atletičari Rudara su nastupili na jednom zvaničnom takmičenju. Na seniorskom prvenstvu Republike Srpske, koje je održano na Sokocu, van konkurencije su se takmičili mladi Pljevljaci Ilija Ćuzović i Nemanja Džaković. Ćuzović je ostvario odličan rezultat i sa 11,74 dokazao da ima još prostora za napredak. I pored jakog bočnog vjetra Ćuzović je popravio svoj lični rekord za skoro dvije desetinke i imao ukupno peti rezultat na takmičenju. Džaković, koji se nakon pauze vratio na stazu je uprkos jakom vjetru ostvario rezultat 52.91, što je bilo ukupno treće vrijeme. Na ovom takmičenju trebala je da nastupi i Lara Bubanja, ali je zbog lakše povrede odustala od puta na Sokolac.

Prema riječima trenera Budimira Jestrovića već su počele pripreme za narednu sezonu.

-Perspektivne Ćuzovića i Džakovića već u srijedu u Priboju očekuje novo dokazivanje. U gradu na obali Lima će se održati 3. međunarodni atletski miting, koji ove godine nosi naziv "Memorijal Vlado Pivljanin". Ovaj prestižni atletski događaj okupiće neke od najtalentovanijih sportista iz Srbije i inostranstva, koji će se boriti za titule i postizanje vrhunskih rezultata. Ove godine, miting će biti posebno uzbudljiv jer će se na stazi naći čak četiri atletičara sa ličnim rekordima ispod 10 sekundi na 100 metara. Njihovo učešće obećava spektakularne trke i izuzetno dobre rezultate, rekao je Budimir Jestrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 07:28