Марко Мршић / -Фото: Крсто Вуловић
10/05/2022 u 10:48 h
Danko MisitaDanko Misita
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполисти Црне Горе почели припреме за СП - Мршић: Пред овом генерацијом је свијетла будућност

"Ајкуле" у групи са домаћином Мађарском, Грузијом и Бразилом

Првим тренингом на "Шкверу", ватерполисти Црне Горе јуче су званично почели припрема за Свјетско првенство, које ће се од 18. јуна до 3. јула одржати у Мађарској.

"Ајкуле" су у групи са домаћином, Грузијом и Бразилом. Првопласирана селекциjе иде у четвртфинале, а репрезентациjе коjе буду на котама два и три, доигравање почињу од осмине финала.

Први дио припрема екипа Владимира Гојковића ће обавити у Херцег Новом, а потом се сели у Никшић.

-Настоjаћемо да се добро припремимо за Свјетско првенство у Будимпешти. Припреме смо већ почели. Радићемо у Херцег Новом и Никшићу. Нисмо срећни због тога што нисмо успјели да изборимо пласман на финални турнир Свјетске лиге, али смо стекли капитално искуство током турнира у Подгорици. Дуели са Србиjом, Француском, Италиjом и Шпаниjом су од непроцјењивог значаjа како би млада и талентована екипа, што Црна Гора jесте, у периоду коjа слиједи била све боља и боља - истакао је Марко Мршић.

Мађари су фавороти у групи, а са остала два ривала Црна Гора може да се носи и избори бар позицију два.

-На СП ћемо у свакоj утакмици дати максимум. Мађари су фаворити и домаћини планетарне смотре, али борићемо се за прво мјесто и директан пласман у четвртфинале. С друге стране, морамо да будемо максимално озбиљни и фокусирани у дуелима против Грузиjе и Бразила, како би наставили такмичење у нокаут фази. Сматрам да jе пред овом генерациjом свијетла будућност, треба нам рада, искуства и прије свега стрпљења да би стигли до врхунских резултата коjима тежимо - закључио је Мршић.

На припрема су играчи из домаћих клубова, као и кандидати за У19 селекцију Црне Горе.

Остали репрезентативци ће се прикључити националном тиму послије завршетка клупских обавеза.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:45