Лого ВПСЦГ / - Фото: ВПСЦГ
07/05/2022 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватерполо савез: Покренута увредљива кампања против нас на друштвеним мрежама

Поводом покретање уврjедљиве кампанjе на званичним друштвеним мрежама, поготово на Инстаграм профилу, Ватерполо и пливачки савез Црне Горе се jавности обратио саопштењем

Саопштење преноси у цјелости.

- ВПСЦГ има све профиле на друштвеним мрежама, све у циљу тога да jавност информише о своjим активностима, од наjмлађих категориjа до сениора, било да се ради о ватерполу или пливању, ствараjући тако култ репрезентациjе. Странице ВПСЦГ нису власништво нити предсjедника Савеза, селектора, ни играча, као ни поjединаца коjи су запослени у њему. Искључиво су активиране из разлога популаризациjе овог спорта, љубави према аjкулама свих генерациjа.

И поред тога, што смо убjедљиво наjтрофеjниjа репрезентациjа у Црноj Гори, што смо са поносом носили грб на свим великим такмичењима, а са убjедљиво наjлошиjим условима за рад, и играчима из jако малог броjа клубова, често смо били мета критика. И прихватали смо критике коjе су биле на мjесту, увиjек саслушали и другу страну, били отворени за сва питанjа, али када граница пређе ниво људскости, пристоjности и поштовања, увиjек смо стаjали у заштиту наших људи, и тако ће бити и у наредном период.

Када одређене странице на друштвеним мрежама и поjединци пласираjу лажне информациjе, само са циљем да направе хаос и штету jер им не одговара добар рад Савеза (само у овоj години први пут у историjи угостили предсjеднике ФИНА и ЛЕН, добили организациjу турнира осам наjjачих селекциjа Европе, домаћини Европског првенства за младе репрезентациjе, учесници Свjетског и Европског првенства за сениоре и за пливаче, и два Свjетска првенства за младе), не марећи за послjедице, принуђени смо да наjоштриjе реагуjемо и станемо на краj овоj увредљивоj кампањи.

Никада ниjесмо блокирали коментаре коjи се односе на рад Савеза, па чак и коjи су тражили смjену селектора, играча или неког трећег, али када се на наjогавниjи и наjбруталниjи начин вриjеђаjу те исте особе, принуђени смо да реагуjемо и станемо у њихову заштиту.

Сви они коjи се сада позиваjу на то да се да шанса младим играчима, гдjе су били свих ових година? Сада jе више младих играча у сениорскоj репрезентациjи, него што jе то био случаj у свим претходним годинама заjедно од стицања независности. Играчи попут Мршића, Матковића, Перковића, Мачића, Тешановића, Василиjа, Данила и Ђура Радовића, Банићевића и осталих, стасали су сада у праве играче, захваљуjући великом раду у репрезентациjи, и велика су будућност црногорског ватерпола. И управо су оваj Савез и оваj селектор узели врућ кромпир у руке, и направили смjену генерациjе, генерациjе коjа ће, сигурни смо, за двиjе године, бити у самом врху свjетског ватерпола.

Свjедоци смо да jе ангажовање странаца у националним селекциjама, данас нормална ствар. Много веће земље од Црне Горе, попут Хрватске, Србиjе, Шпаниjе, Италиjе, Француске, Њемачке натурализовале су велики броj странаца у ватерполу, а потребу за странцима имале су и друге наше националне селекциjе из осталих спортова и то у знатно већем броjу. Ангажовањем играча какав jе Канстантин Аверка, Црна Гора може само да добиjе. Неће Аверка заузети мjесто нити jедном младом играчу, већ ће од нjих направити jош боље ватерполисте, подићи квалитет и конкуренциjу, и дониjети, надамо се, добре резултате националном тиму. Стога су нам у потпуности несхватлjиви коментари неких бивших ватерполиста, коjи су имали прилику да играjу са натурализованим странцима у нашоj селекциjи, а тада не марећи о подмлађивању екипе. Jош више смо изненађени коментарима поjединих бивших ватерполиста, коjи одлично знаjу, да ми добро знамо зашто су завршили репрезентативну кариjеру.

ВПСЦГ jе увиjек штито интегритет наших, и бивших и садашнjих чланова посебно спортиста, као и њихове личне ставове да више не играjу за репрезнтациjу, а од кршења дисциплине у националном тиму и кодекса спортског понашања никада ниjе правио афере и излазио у jавост. Тако ће и остати!

Напомињемо, апслутно смо спремни на диjалог и здраву критику коjа има за циљ унапређење рада Савеза, али нећемо трпjети увреде и омаловажавање рада људи коjи иза себе имаjу доказане кариjере, испуњене трофеjима, а да не говоримо о посвећености тих истих људи црногорском ватерполу.

Задржавамо право да наша страна буде у складу са свим правилима коришћења друштвених мрежа, одређуjући професионалан тон и стил комуникациjе - стоји у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:10