Sejdž Hamfri / - FOTO: PRINTSCREEN
28/07/2022 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlasnik kluba optužen za polni odnos sa maloljetnom balerinom

Godinama američku hokejašku ligu (NHL) potresaju skandali

Ovoga puta u centru pažnje nalazi se vlasnik ekipe Edmontona daril Kec koji je optužen da je imao polni odnos sa jednom maloljetnom balerinom.

Prije godinu balerina Sejdž Hamfri i nekoliko njenih kolegica podigli su tužbu protiv koreografa Mičela Batona i njegove supruge Dasti, nekadašnje slavne balerine. U tužbi se navodilo da je Hamfri upoznala Batonove 2016, dok je studirala ples u Bostonu.

Par ju je seksualno i verbalno zlostavljao, prisilio je da živi s njima, te izolovao od porodice. Baton je - navodi se u tužbi, silovao Sejd u svom stanu. Nakon toga se to ponavljalo, a u nasilju je učestvovala i supruga koreografa, prenosi SN.

Porodica Batton podnijela je protivtužbu, u kojoj piše da se sve dogodilo sporazumno i nakon što je Sejdž napunila 18 godina. Također su naveli da je balerina imala nekoliko seksualnih odnosa prije punoljetnosti, uključujući i Darila Keca. Vlasnik Oilersa navodno je tada maloljetnoj balerini za to platio 75.000 dolara.

Uz protivtužbu porodice Batton priložena je prepiska između vlasnika Edmontona i balerine. U dijalogu Kec traži da ćuti o incidentu između njih, a takođe obećava da će joj dati novac. Advokatica Sejdž Hamfri rekla je za NBC da je odnos između njenog klijenta i Keca bio čisto poslovni, a novac je doniran filmu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:00