Toto Volf / -FOTO: F1
14/05/2023 u 12:35 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Volf: Masi je kriv za skandal 2021. godine, a ne Ferstapen

Na finalnoj trci u Abu Dabiju, Masi je donio ključnu odluku u zadnjim krugovima da pusti vozače između Luisa Hamiltona i Ferstapena da prođu sigurnosni automobil

Šef Mercedesa Toto Volf objasnio je u intervjuu za holandski list "De Telegraf" da ne krivi Maksa Ferstapena za kontroverzan završetak sezone 2021. godine, te da za to može biti kriva samo jedna osoba - bivši direktor F1 trka Majkl Masi.

Na finalnoj trci u Abu Dabiju, Masi je donio ključnu odluku u zadnjim krugovima da pusti vozače između Luisa Hamiltona i Ferstapena da prođu sigurnosni automobil, samo da bi Ferstapen prošao Hamiltona u zadnjem krugu i osvojio titulu.

FIA je procijenila da je Masi napravio "ljudsku grešku" i smijenila ga sa pozicije.

“Ta sezona je završila katastrofalno za nas. Ali na kraju je kriv samo jedan čovjek. Tako je jednostavno, nema trikova. Poželio sam da je tadašnji predsjednik FIA Žan Tod bio uključen, umjesto snimanja dokumentarca. Tada bi možda podsjetio redare da trebaju pažljivo da pročitaju pravila. Ne znam, ali jedan čovjek je to odlučio. Sada sam mirniji s tim", kaže Volf.

Takođe kaže da nimalo ne žali zbog svoje odluke da ne dovede Ferstapena u Mercedes 2014. godine.

"Da li bi Maks i Luis radili u istom timu? Možda ne. Ipak, zaključak je da je Maks dobro odlučio što je izabrao Red Bul. Bilo da se radi o Maksu, Luisu, Mihaelu Šumaheru ili Ajrtonu Seni, ovo su vozači koji se stvarno razlikuju od konkurencije. Volim takve ljude, čvrste ljude, jer su ambiciozniji i predaniji", objašnjava Volf.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:24