Zanimljivo i neizvjesno u šahu / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
05/03/2024 u 09:10 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen 33. Ski festival na Žabljaku

Po prvi put nije bilo snijega pa su izostale neke tradicionalne discipline, ali su organizatori pronašli zanimljive alternative

Poslije tri izuzetno naporna dana na Žabljaku je spuštena zavjesa na 33. Ski fest, koji je okupio 223 učesnika iz sedam crnogorskih gradova, raspoređenih u 16 ekipa. Po prvi put nije bilo snijega pa su izostale neke tradicionalne discipline, ali su vrsni, iskusni organizatori pronašli zanimljive alternative. Na otvaranju Ski festa učesnike u pozdravili prof dr Budimir Bijelić, ispred Crnogorskog saveza Sporta za sve, Ivo Popović u ime grada Žabljaka a manifestaciju je proglasio otvorenom Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport u Ministarstvu sporta i mladih. Učesnici smješteni u četiri žabljačka hotela: Enigmi, Žabljaku, MB i Gorke oči su svojim prisustvom oživjeli grad, koji je bez snijega izgubio zimsku turističku sezonu, pa je Ski fest bio najmasovniji događaj u ovom periodu. Sama takmičenja, bez obzira na nedostatak snijega, nijesu umanjila entuzijazam rekreativaca koji su uložili maksimum energije, borbenog duha ali i fer pleja da se dokažu u naboljem svijetlu. Mini fudbal i odbojka su bili prvi po atraktivnosti ali su i sve ostale discipline bile neizvjesne, pa je negdje samo poen odlučivao konačan plasman. U šahu je bilo šest ekipa, a za treće mjesto je dodatni kriterijum, bolji učinak na prvoj tabli, odlučio kome će pripasti pehar. Ekipa RTCG je u generalnom plasmanu bila najbolja, a odmah iza njih Pivari iz Nikšića. Može se sa pravom reći da nije bilo poraženih, da su svi pobjednici, pa i oni koji su upražnjavali pješačke ture, koje se nijesu bodovale. Organizator se potrudio da u večernjim satima uz kvalitetan zabavni program i vrsne pjevačke zvijezde dodatno stimuliše i raspoloži učesnike festivala. Manifestacija je sa takmičarskim atrakcijama i opuštajućim karakterom prosto zarobila srca svih učesnika.

-Hvala vam na masovnom prisustvu, na viteškom takmičenju, na lijepom druženju i svemu što ste doprinijeli da sve protekne u vrhunskom raspoloženju. Sa Žabljaka odlazite sa peharima i medaljama ali puni utisaka i sa novim prijateljstvima, a to je ustvari glavna poenta rekreativnih okupljanja, kazao je između ostalog, u završnoj besjedi Gligorije Vojinović, predsjednik Crnogorskog saveza sportske rekeacije Sport za sve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:43