Milena Milačić sa učesnicima kampa / -FOTO: KK JUNIOR
01/09/2023 u 19:07 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Završen treći karate kamp "Lovćen 2023": Sa Lovćena u nove pobjede

Kamp okupio preko 60 djece na Ivanovim Koritima

Treći po redu ljetnji karate kamp "Lovćen 2023", koji je okupio preko 60 djece na Ivanovim Koritima, u organizaciji KK Junior iz Podgorice, i ove godine uspješno je realizovan. Pored takmičara iz ovog podgoričkog kluba, koji je osnovala naša trofejna karatistkinja Milena Milačić, kampu su prisustvala i djeca iz drugih crnogorskih klubova, ali i članovi muške seniorske ekipe, osvajači bronzane medalje na posljednjem seniorskom prvenstvu Evrope: Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, koji su na Ivanovim koritima odradili poslednje pripreme pred Balkansko prvenstvo a ujedno bili i treneri kampa.

Trenerski tandem Almir Cecunjanin i Tanja Dukić vodili su treninge takmičarima u borbama.

- Organizacija ljetnjeg kampa, koju sprovodimo kao uvod u drugi dio takmičarske godine, pokazala se kao važan segment u poboljšanju fizičke i psihološke pripreme djece za učešće na nacionalnim i međunarodnim turnirima. Za sve učesnike kampa ovo je bila izuzetna prilika da treniraju sa najboljim takmičarima i trenerima iz Crne Gore - kazala je Milena Milačić.

image

Tanja Dukić vodila treninge

-FOTO: KK JUNIOR

Već pola decenije, veliku pomoć u razvoju kluba Milačić ima od nekadašnje klubske i reprezentativne drugarice Tanje Dukić, koja je zajedno sa Almirom Cecunjaninom vodila treninge takmičarima u borbama.

- Veliko mi je zadovoljstvo biti u ovakvom trenerskom timu i prenijeti svoja karate znanja na nove generacije karatista. Moram naglasiti da je naš zajednički cilj da djeci pored karate vještina prenesemo i neke vrijednosti koje će im biti od koristi u životu. Cilj nam je da im pomognemo da zavole sport, da isti postane sastavni dio njihovih života i naravno da onim najtalentovanijim i najupornijim pomognemo u ostvarivanju najvećih sportskih dometa - izjavila je Dukić.

image

Treninzi u lijepom ambijentu

-FOTO: KK JUNIOR

Gostujući trener na kampu, Almir Cecunjanin zadovoljan je organizacijom i dosadašnjom saradnjom karate klubova:

- Raduje me sto je kamp iz godine u godinu sve masovniji, to potvrdjuje posvećenost i dobar rad trenera - kazao je Cecunjanin.

Karatisti Juniora i karate kluba Bar već od ponedjeljka nastavljaju sa treninzima u svojim klubovima, a u toku je i upis novih članova u obje karate škole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 19:23