Očekuje se učešće oko 250 rekreativaca / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
24/01/2024 u 17:18 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zimski ski festival na Žabljaku

U predivnom ambijentu, na podnožju Durmitora očekuje se učešće oko 250 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore

Sve pripremne radnje za tradicionalni zimski Ski Fest, planiran na Žabljaku od 29. februara do 3. marta su u završnoj fazi. U predivnom ambijentu, na podnožju Durmitora okupiće se rekreativci iz svih krajeva Crne Gore.

-Spremni smo za ovu tradicionalnu i masovnu rekreativnu manifestaciju. Sadržajan program, izuzetni skijaški tereni i ljepote Žabljaka su garant još jednog okupljanja za pamćenje. Zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih i Crnogorskom olimpijskom komitetu koji su sufinansijeri ove manifestacije, jer su prepoznali kvalitet naših sportsko-rekreativnih aktivnosti. Trenutno na Žabljaku nema dovoljno snega, ali u našem terminu ga uvijek bude, pa vjerujemo da će se sav planirani program u potpunosti ispuniti. Imamo i alternativne discipline ukoliko sniježni pokrivač ne bude dovoljan za slalomske i veleslalomske discipline. Očekuje se dolazak oko 250 učesnika, koji će biti u mogućnosti da svojim boravkom u prirodi i na snijegu, kroz takmičenja, igru i zabavu, da se rekreiraju i opuste, rekao je Gligorije Vojinović, predsjednik Crnogorskog saveza sportske rekreacije Sport za sve.

Program Ski festivala je sadržajan: slalom, veleslalom, pa takmičenja u malom fudbalu i odbojci, sankanje, precizno gađanje grudvama i izrada figura, hodanje na krpljama se odvijaju na snijegu, a u hotelskom prostoru su šah, pikado i stoni tenis. Za najbolje pojedince i ekipe obezbijeđene su nagrade. Već su rezervisani smještani kapaciteti u više žabljačkih hotela. Na Festivalu će biti delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije, a dolazak su najavili i gosti iz Slovenije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 16:07