Очекују се нова узбуђења у финалу плеј-офа / - фото: Крсто Вуловић
09/05/2021 u 17:24 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Кључа” у Боки

Ватерполиста Приморца, Душан Матковић трећу утакмицу финала плеј-офа апострофира као најважнију у серији јер ће побједник доћи на корак до титуле. Са тим се слаже и голман Јадрана, Петар Тешановић. Психолошка предност веома битна

Кључа у Боки, као што одавно није. Након прве двије утакмице финала плеј-офа ватерполо првенства Црне Горе, Приморац и Јадран су поравнати (1:1).

Оба меча су била неизвјесна до самог краја, исто се очекује и у трећем дуелу у понедјељак од 19 сати у Будви, гдје Которани принудно већ годинама играју као домаћини.

Нова звиједа Приморца и новопечени црногорски репрезентативац, Душан Матковић, сматра да је следећи меч најбитнији у серији.

Сjутра играмо најважнију утакмицу у сезони. Евентуалном побjедом отишли бисмо на 2:1 и тако стигли на корак од осваjања првенства Црне Горе. Прошла утакмица у Херцег Новом је показала да нас ни испуштена побједа на старту серије није сломила. Успjели смо да се скупимо, извучемо поуке и триумфуjемо на гостујућем терену. Сигуран сам да ћемо сjутра одиграти jош боље, без предаjе до посљедњег секунда и да ћемо преокренути сериjу у нашу корист – оптимиста је Матковић.

Побједу Јадрану у првом мечу серије је донио Петар Тешановић. Када Тешо „спусти ролетну”, Новљани могу да се носе и са најјачим европским екипама.

Трећи меч серије је веома битан. Побједник ће стећи психолошку предност јер ће му недостајати само један корак до титуле – рекао је Тешановић.

Голман Јадрана поручује да је резултат 1:1 у побједама реално стање свега што се дешавало у досадашњем току финала плеј-офа.

Приморац jе показао да jе веома квалитетна, млада екипа. Ми нисмо испољили сав свој потенцијал и пораз на домаћем терену нас jе раздрмао. Видјели смо да се Приморац неће предати без борбе.

Много ствари ватерполисти са Шквера морају да побољшају у својој игри.

Покушаћемо да побољшамо игру у нападу, нарочито у ситуациjама са играчем више, гдjе до сада нисмо били на нивоу на коjем би требали да будемо. Као и у прошлом мечу, посебну пажњу морамо посветити њиховим центрима, коjи нам праве велике проблеме у позиционоj игри. Пробаћемо да их константно умарамо пливањем и нашом агресивношћу – закључио је Тешановић.

Обје екипе би требало да буду комплетне. Једино је наступ Јадрановог љевака, Јована Вучуровића, под знаком питања због проблема са раменом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:35