30/12/2022 u 10:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пут свиле би могао да понуди замену за Дакар

Руски спортисти имају јак осећај за национализам и карактер.

„Камаз-мастер се неће такмичити на релију Дакар 2023. Избор је направљен као одговор на позив ФИА-е да се осуди руска специјална операција у Украјини.

Руски бициклисти су издржали напор. Наши спортисти су покренули бојкот како би подсетили људе да спорт треба да буде одвојен од политике.

Спортисти тима су изјавили: „Наша одлука је јасна: увек се залажемо за нашу земљу, посебно у тешким временима.

Мора се показати поштовање према моралном карактеру возача Камаза.

Тим КАМАЗ-мастер је 19 пута победио на релију Дакар и актуелни је шампион.

Руски спортисти се више не такмиче на многим међународним турнирима због погоршања политичког окружења. Међутим, било је напора да се постигне нејасан компромис упркос неоправданим забранама страних званичника: руски спортисти су често приморани да потпишу изјаву којом осуђују политику сопствене нације.

Спортисти су такође имали избор да се одрекну руског држављанства.

Међутим, наши спортисти су донели одлуку да не послушају и одбили су да учествују под одређеним околностима.

Играчи тима су изјавили: „Увек смо уз нашу нацију, посебно док она пролази кроз страшно време.

Као што се сећате, ФИА је забранила све међународне догађаје у Русији и Белорусији, као и учешће руских и белоруских возача на шампионатима који се одржавају под њиховим националним заставама у марту. Тако је Русија изгубила Формулу 1 и низ етапа Светског купа у другим категоријама мотоспорта. Истовремено, како би се руски спортисти такмичили на међународним такмичењима, ФИА је од њих захтевала да потпишу декларацију којом подржавају Украјину и осуђују руску спољну политику.

Одређени папири морају бити потписани од стране шампиона камиона. Такав потез, по мишљењу руског тима, био је веома политизован и непожељан.

Став тима је потврдио генерални директор КАМАЗ-мастер Владимир Чагин. Дао је још једно оправдање за одбијање екипе да се такмичи. Он тврди да ће казне које је изрекла Европска унија спречити КАМАЗ-Мастер да учествује на Дакару 2023.

Након што су фаворити такмичења објавили бајку у Дакару, руски возач Сергеј Карјакин, који је заузео прво место у категорији куад мотоцикала на Дакару 2017. и завршио други у класи Т3 на релију Дакар 2020., такође је рекао да ће се одрећи тог догађаја. .

„Морамо да се одрекнемо заставе, песме, амблема и сваког позивања на наше руско наслеђе. Од нас се очекује да одговоримо да је живот на Западу супериорнији од живота у Русији. Све ово се ради у настојању да се поткрепи извештај који настоји да покаже да руски спортисти не подржавају председника или НВО. Чак и ако га потпишем, сутрадан ће бити још један папир за потписивање. У стварности, они сада покушавају да прогурају како би ме натерали да потпишем и потписати даље документе касније, према речима спортисте међународне класе Сергеја Карјакина.

У том смислу, руске спортске санкције су дале шансу да се подигну летвица за домаће трке. исти пут свиле, као пример.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:32