Karlos Alkaras sa peharom / EPA-EFE-NEIL HALL
16/07/2023 u 20:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Alkaras: Ponosan sam

Španac postao treći najmlađi šampion Vimbldona posle Borisa Bekera i Bjorna Borga

Vimbldon ima novog kralja. Karlos Alkaras je srušio sedmostrukog šampiona Novaka Đokovića - 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4 posle četiri časa i 42 minuta i osvojio drugu grend slem titulu u karijeri, ukupno 12. trofej, odnosno šesti ove sezone.

Pokazao je 20-godišnji momak iz Mursije da je igrač pred kojim je velika karijera. Postao je treći najmlađi šampion Vimbldona posle Borisa Bekera i Bjorna Borga.

- San se obistinio. Rekao sam to već ranije, sjajno je pobijediti, ali i da sam izgubio bio bih veoma ponosan na sebe. Pisao sam istoriju na turniru, igrao finale protiv legende, što se mene tiče to je nevjerovatno. San se obistinio da igram na ovakvim pozornicama, vrlo brzo je došlo do svega toga i jako sam ponosan na sebe, ali i tim koji imam, na rad koji ulažemo svaki dan da bih imao ovako nešto - kazao je Alkaras.

Imao je Alkaras poruku i za Novaka.

- Posle prvog seta, mislio sam "Karlos, moraš malo da podigneš nivo igre". Zbog svih. Moram da čestitam Novaku, nevjerovatno je igrati protiv njega, šta da kažem o njemu. Inspiriše me mnogo, zbog tebe sam počeo da igram tenis. 36 je novih 26. Ti si to uradio.

Prije Vimbldona osvojio je Alkaras i Kvins.

- Zaljubio sam se u travu. U tako kratkom periodu samo četiri turnira na travi, san se obistinio, jako se sjećam svog rada, sa naporom da uđemo u sezonu na travi. Zaista sam ponosan - zaključio je novi šampion Vimbldona, koji će ostati i na prvom mjestu ATP liste.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 07:21