Alkaras s peharom / EPA-EFE-MOHAMMED BADRA
09/06/2024 u 20:37 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Alkaras: Posle škole sam trčao kući da gledam Rolan Garos

Aleksander Zverev se nada da će jednog dana osvojiti Rolan Garos

Bio je pod znakom pitanja nastup Karlosa Alkarasa na ovogodišnjem Rolan Garosu zbog povrede podlaktice, ali je uspio da se oporavi i da osvoji još jednu veliku titulu. Prvu na pariskoj šljaci, treću grend slem i ukupno 14. u karijeri.

Bilo je to nevjerovatno putovanje za 21-godišnjaka iz Mursije koji je postao sedmi Španac koji se okitio titulom u Parizu.

- Hvala mom timu, ovo je bilo nevjerovatno. Imali smo problema sa povredama, bilo je pitanje da li ću doći na Rolan Garos, ali svi su oni bili uz mene. Znam da su oni svi pomogli da postanem bolji igrač i hvala im na tome. Ponosan sam i što je moja porodica bila tu. Sjajno je što ste tu i podržavate me. Znam i kada niste tu da me podržavate dok me gledate na televiziji. To je sjajan odnos još od kada sam bio dijete. Uvijek sam posle škole trčao kući da gledam ovaj turnir. Hvala na svemu što ste učinili za mene – rekao je Alkaras na ceremoniji dodjela trofeja.

Čestitao je Alkaras i Zverevu na fantastičnom turniru.

– Čestitke Saši na sjajnom početku godine i odličnom turniru. Ovo je nevjerovatno, kako igraš, znam da naporno radiš, da si kroz sve što si prošao posljednjih godina, da si se zbog toga našao ovdje u finalu Rolan Garosa. Siguran sam da imaš šansu da u budućnosti osvojiš barem jedan grend slem - istakao je Alkaras.

Zverev ima uza čime da žali. Vodio je sa 2:1, imao momentum na svoj strani nakon što je okrenuo treći set, ali je u četvrtom i petom ostao bez energije.

- Prije svega, čestitke Karlos. Treći grend slem, 21 godinu imaš. To je nevjerovatan rezultat. Tri grend slema na tri različite podloge. Fantastičan igrač, mnogo toga si već postigao - rekao je Zverev. - Hvala i mom timu, posle one povrede, nadam se da ćemo jednog dana podići ovaj trofej. Zahvalio bih se i svima koji su radili u organizaciji - dodao je Zverev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 03:00