Karlos Alkaras / -FOTO:/TWITTER/WIMBLEDON
07/07/2024 u 17:56 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Alkaras prvi četvrtfinalista Vimbldona, Siner preslišao Šeltona

Španac čeka boljeg iz duela Tomi Pol - Roberto Bautista Agut

Prvi četvrtfinalista ovogodišnjeg Vimbldona je branilac titule Španac Karlos Alkaras, koji je u četiri seta bio bolji od Francuza Iga Ambera - 6:3, 6:4, 1:6, 7:5, nakon skoro tri sata igre.

Bio je to sve samo ne lak meč za Alkarasa. Osim u prvom setu koji je Španac kontrolisao u drugom je Amber bio ravnopravan, a presudila je jedna brejk lopta koju je treći teniser svijeta realizovao.

Francuz je u trećem setu dominirao i uspio da smanji, potom u četvrtom pri vođstvu 4:3 imao tri brejk lopte (0:40) koje nije uspio da iskoristi i tako propustio priliku da se izbori za peti set odluke. Alkaras je, naime, u 11. gemu stigao do brejka, potom sigurno odservirao i upisao trijumf.

Rival Alkarasu u borbi za polufinale biće bolji iz duela Tomi Pol - Roberto Bautista Agut.

Ulogu favorita opravdao je i najbolji teniser svijeta, Italijan Janik Siner koji je sa 6:2, 6:4, 7:6 savladao Amerikanca Bena Šeltona za dva sata i 10 minuta. 

Protivnik Sineru u četvrtfinalu biće pobjednik meča Danil Medvedev - Grigor Dimitrov. 

Na turniru teniserki prva se u četvrtfinale plasirala finalistkinja Rolan Garosa, Italijanka Jasmin Poalini kojoj je u trećem odučujućem setu pri rezultatu 5:5 meč predala Amerikanka Medison Kiz zbog povrede. Prvi set Paolini je dobila sa 6:3, dok je drugi pripao Kiz u taj-brejku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 07:05