Krejčikova sa peharom / EPA-EFE-NEIL HALL
13/07/2024 u 17:25 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Barbora Krejčikova nova šampionka Vimbldona

Češka teniserka osvojila drugu grend slem titulu u karijeri

Nova šampionka Vimbldona je Čehinja Barbora Krejčikova, koja je u finalu najstarijeg i najvećeg turnira na svijetu savladala Italijanku Jasmin Paolini sa 6:2, 2:6, 6:4 za sat i 58 minuta.

Tri godine nakon trijumfa na Rolan Garosu, Krejčikova, 32. igračica na VTA listi je tako stigla do druge grend slem titule u singlu, a u kolekciji ima još sedam GS titula u dubl konkurenciji. Na Vimbldonu je slavila 2018. i 2022. u paru sa Katerinom Siniakovom. Krejčikova je na vimbldonskom tronu naslijedila zemljakinju Marketu Vondrošuovu i postala osma različita šampionka od 2016. godine, te ušla u društvo legendarnih zemljakinja koje su osvajale Vimbldon. Jedna od njih je i Jana Novotna, koja je bila šampionka 1998.

- Nisam znala šta da radim kao juniorka, ali Jana me je posavjetovala, rekla da idem naprijed. Obećala sam da ću osvojiti slem i to sam uradila već u Parizu. Bio je to nevjerovatan momenat za mene. Nisam ni sanjala da ću osvojiti isti trofej koji je Jana osvojila 1998 - rekla je emotivna Krejčikova.

Sa druge strane, Paolini je izgubila i drugo GS finale nakon što je prije mjesec dana u završnoj predstavi Rolan Garosa od nje bila bolja prva teniserka svijeta, Poljakinja Iga Švjontek. Ujedno, propustila je priliku da ispiše istoriju i da postane prva Italijanka sa vimbldonskim trofejom.

- Posljednji mjeseci su bili sjajni za mene. Hvala timu, porodici, bez njih ne bih bila ovdje. Volim vas sve i hvala vam mnogo, Publika je bila sjajna dvije nedjelje, osjetila sam mnogo podrške. Nevjerovatno je bilo osjetiti tu ljubav. Nadam se da ću se vratiti, da ću zadržati ovaj osmjeh. sjetiću se da je ovo bio dobar dan, finala sam gledala na televiziji, navijala za Federera, ali biti ovdje sada je ludo. Uživala sam u svakom trenutku. Ako sam nekog zaboravila, ne ljutite se na mene, hvala vam svima - poručila je Paolini i čestitala titulu Barbori Krejčikovoj. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 03:58