Борис Бекер / - Фото: Принтскрин
16/04/2022 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бекер: Нећу да видим компјутере на терену, емоције су добре, мало крви, зноја и суза

Легендарни њемачки тенисер Борис Бекер казао је да се бијели спорт пуно промијенио у односу на вријеме када jе он био на терену

Igrači se sve češće kažnjavaju za nedolične poteze tokom mečeva, a Nemac smatra da će to uništiti tenis.

- Срећан сам што jе у моjе вријеме нама било дозвољено да играмо и да показуjемо све могуће емоциjе и реакциjе, да "полудимо", jер ниjе било друштвених мрежа и толико камера и микрофона. Играчима jе данас теже, све jе краjње транспарентно, превише транспарентно за моj укус. И сад ту долазимо до питања како би тениски ауторитети требало да се носе са тим. Тенис jе забаван спорт. Не желим да видим компjутере и машине на терену. Емоциjе су добре, мало крви, зноjа и суза, то стимулише, то jе некад било тако. Али све има границу - изjавио jе Бекер.

АТП jе недавно наjавила да ће увести jош веће санкциjе за све непристоjне реакциjе на терену, као и расправе са судиjама.

- Нисмо сви савршени, то jе jасно, сви понекад полуде, али то jедноставно ниjе разлог да критикуjете друге играче. Jа тенисере зовем саиграчима, тако да заиста не би требало jавно да коментаришете недолично понашање других људи. Мислим да jе то погрешно - подвукао jе Бекер.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 11:32